Kaka贸s-k贸kuszos goly贸k t谩lalva

Kaka贸s-k贸kuszos goly贸k

A kaka贸s-k贸kuszos goly贸k az egyik legn茅pszer疟bb s眉t茅s n茅lk眉li desszert, amelyet vil谩gszerte kedvelnek. A k贸kuszgoly贸 eredetileg az 1900-as 茅vekben kezdett elterjedni, k眉l枚n枚sen az eur贸pai h谩ztart谩sokban, ahol az egyszer疟 茅s gyors 茅dess茅gek ir谩nt nagy volt a kereslet. Az alapja a dar谩lt keksz, amelyet kaka贸val, vajjal 茅s tejjel kevernek 枚ssze, majd rumarom谩val 铆zes铆tenek. Az elk茅sz铆t茅s sor谩n a goly贸kat k贸kuszreszel茅kbe forgatj谩k, ami nemcsak l谩tv谩nyoss谩, hanem 铆zletesebb茅 is teszi ezt az 茅dess茅get. Kiv谩l贸 v谩laszt谩s csal谩di 枚sszej枚vetelekre, 眉nnepekre vagy egyszer疟en csak egy d茅lut谩ni nassol谩sra. Ha szeretn茅d feldobni, pr贸b谩ld ki 茅tcsokol谩d茅ba m谩rtva vagy dar谩lt di贸val megsz贸rva.

El艖k茅sz眉let 15 perc
Elk茅sz铆t茅s 0 perc
Teljes 15 perc
2600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozz谩val贸k

Adagok: 20
250 g Dar谩lt h谩ztart谩si keksz
80 g Porcukor
30 g Kaka贸por
100 g Vaj
100 ml Tej
1 tk. Rumaroma
100 g K贸kuszreszel茅k

Bev谩s谩rl贸 kos谩r ikon Bev谩s谩rl贸 lista (0)

    Allerg茅n inform谩ci贸
    Glut茅nGlut茅n
    TejTej

    Elk茅sz铆t茅si L茅p茅sek

    1

    Egy nagy t谩lban keverd 枚ssze a dar谩lt kekszet, a porcukrot 茅s a kaka贸port.

    Haszn谩lj j贸 min艖s茅g疟, kaka贸port a gazdagabb 铆z茅rt.

    2

    Olvaszd meg a vajat kis l谩ngon, majd 枚ntsd hozz谩 a kever茅khez.

    Ne forr贸s铆tsd fel a vajat, csak olvaszd meg, k眉l枚nben a goly贸k t煤l zs铆rosak lesznek.

    3

    Adj hozz谩 a tejb艖l egy keveset, 茅s folyamatosan kevergesd, hogy form谩zhat贸 massz谩t kapj.

    A tejet fokozatosan adagold, nehogy t煤l l谩gy legyen a massza. A c茅l, hogy form谩zhat贸, de ne t煤l ragacsos legyen.

    4

    脰ntsd hozz谩 a rumarom谩t, 茅s j贸l dolgozd 枚ssze a t茅szt谩t.

    Ha nincs rumarom谩d, haszn谩lhatsz egy kev茅s rumot vagy konyakot is.

    5

    Kis adagokat szedj ki a massz谩b贸l, 茅s form谩lj bel艖l眉k di贸nyi m茅ret疟 goly贸kat.

    Ha egyforma m茅ret疟 goly贸kat szeretn茅l, haszn谩lj egy kiskanalat vagy egy gomb贸cszed艖t.

    6

    Hempergesd meg a goly贸kat k贸kuszreszel茅kben, hogy mindenhol befedje.

    A k贸kuszreszel茅ket enyh茅n pir铆tsd meg egy serpeny艖ben, hogy m茅g finomabb legyen.

    7

    Tedd a k茅sz goly贸kat h疟t艖be legal谩bb 30 percre, hogy megdermedjenek 茅s 枚ssze茅rjenek az 铆zek.

    A h疟t艖ben a goly贸k jobban 枚ssze茅rnek 茅s k枚nnyebben fogyaszthat贸k. Ha sietsz, tedd 艖ket a fagyaszt贸ba 15 percre.