Kake udon tålban tålalt alap udon leves dashi alaplében, friss zöldhagymåval és szezåmmaggal díszítve

Kake udon (alap udon leves)

A Kake udon egy klasszikus japĂĄn Ă©tel, amelyet alap udon levesnek is neveznek. A leves az udon tĂ©szta Ă©s a dashi alaplĂ© egyszerƱ, de Ă­nycsiklandĂł kombinĂĄciĂłjĂĄra Ă©pĂ­t. A törtĂ©nete a japĂĄn konyha hagyomĂĄnyaibĂłl szĂĄrmazik, Ă©s a melegĂ­tƑ, frissĂ­tƑ hatĂĄsa miatt kĂŒlönösen tĂ©len fogyasztjĂĄk. A leves gyorsan elkĂ©szĂ­thetƑ, de gazdag Ă­zvilĂĄga miatt mindig Ă©lvezetet nyĂșjt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 2
⭕ 200 g Udon tĂ©szta
⭕ 500 ml Dashi alaplĂ©
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 ek. Mirin
⭕ 1 tk. Cukor
⭕ 1 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 1 tk. Szezámmag

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    FƑzd meg az udon tĂ©sztĂĄt forrĂł, sĂłs vĂ­zben a csomagolĂĄson talĂĄlhatĂł utasĂ­tĂĄsok szerint. Ha elkĂ©szĂŒlt, szƱrd le, Ă©s tedd fĂ©lre.

    A tĂ©sztĂĄt mindig alaposan öblĂ­tsd le hideg vĂ­zzel, hogy megƑrizze a rugalmas textĂșrĂĄjĂĄt.

    2

    KĂ©szĂ­tsd el a dashi alaplĂ©t. Forralj fel 500 ml vizet, Ă©s add hozzĂĄ a dashi alapot. MiutĂĄn az alaplĂ© elkĂ©szĂŒlt, keverd hozzĂĄ a szĂłjaszĂłszt, mirint Ă©s cukrot. Forrald tovĂĄbb 2-3 percig.

    A dashi alaplé az udon leves ízének alapja. Ha nem talålsz dashi alapot, hasznålhatsz instant dashi port is.

    3

    Öntsd a kĂ©sz dashi alaplevet a fƑtt udon tĂ©sztĂĄra, Ă©s tedd vissza a tƱzhelyre, hogy a tĂ©szta felmelegedjen.

    Ha gazdagabb ízt szeretnél, adj hozzå egy kis extra szójaszószt a leveshez.

    4

    Tålald a levest a tetején friss, finomra vågott zöldhagymåval és szezåmmaggal.

    A zöldhagyma frissességet ad a tésztånak, míg a szezåmmag extra ropogóssågot és ízt biztosít.