Kake udon tálban tálalt alap udon leves dashi alaplében, friss zöldhagymával és szezámmaggal díszítve

Kake udon (alap udon leves)

A Kake udon egy klasszikus japán étel, amelyet alap udon levesnek is neveznek. A leves az udon tészta és a dashi alaplé egyszerű, de ínycsiklandó kombinációjára épít. A története a japán konyha hagyományaiból származik, és a melegítő, frissítő hatása miatt különösen télen fogyasztják. A leves gyorsan elkészíthető, de gazdag ízvilága miatt mindig élvezetet nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
500 ml Dashi alaplé
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát mindig alaposan öblítsd le hideg vízzel, hogy megőrizze a rugalmas textúráját.

    2

    Készítsd el a dashi alaplét. Forralj fel 500 ml vizet, és add hozzá a dashi alapot. Miután az alaplé elkészült, keverd hozzá a szójaszószt, mirint és cukrot. Forrald tovább 2-3 percig.

    A dashi alaplé az udon leves ízének alapja. Ha nem találsz dashi alapot, használhatsz instant dashi port is.

    3

    Öntsd a kész dashi alaplevet a főtt udon tésztára, és tedd vissza a tűzhelyre, hogy a tészta felmelegedjen.

    Ha gazdagabb ízt szeretnél, adj hozzá egy kis extra szójaszószt a leveshez.

    4

    Tálald a levest a tetején friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A zöldhagyma frissességet ad a tésztának, míg a szezámmag extra ropogósságot és ízt biztosít.