Kaki furai káposztasalátával, szezámmaggal és korianderrel díszítve

Kaki furai káposztasalátával

A kaki furai káposztasaláta egy könnyed japán étel, amelyet különösen a friss, enyhén édes kaki és a ropogós káposzta jellemez. A japán konyha egyik kedvenc receptje, amelyet gyakran fogyasztanak frissítőként vagy köretként. Az étel különlegessége abban rejlik, hogy az ízek egyszerűségében rejlik a szépség, és a joghurtos öntet frissessége segít kiemelni a kaki édességét. A saláta gyorsan elkészíthető és ideális egy könnyű étkezéshez.

Előkészület 15 perc
Elkészítés N/A
Teljes 15 perc
180 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Kaki (japán datolyaszilva)
200 g Káposzta
1 db Vöröshagyma
2 gerezd Fokhagyma
150 g Joghurt
1 ek. Málnaszörp
1 ek. Szezámmag
1 ek. Friss koriander
2 ek. Olívaolaj
0.5 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A káposztát finomra vágd, a vöröshagymát pedig karikázd fel vékonyra. A fokhagymát zúzd össze.

    A káposztát könnyen feldarabolhatod, ha először hosszú szeletekre vágod, majd keresztben apró csíkokra.

    2

    A joghurtot keverd el a málna szörppel, sóval és egy evőkanál olívaolajjal, hogy egy krémes öntetet kapj.

    A málna szörp hozzáadásával friss és enyhén édes ízt adunk az öntetnek, de ha szeretnéd, cserélheted citromlére is.

    3

    A káposztát tedd egy tálba, és öntsd rá a joghurtos öntetet. Keverd jól össze, hogy minden egyes falat ízesített legyen.

    Tedd a káposztát a hűtőbe egy fél órára, hogy az ízek összeérjenek.

    4

    A kakit hámozd meg, vágd apró szeletekre, majd tedd a káposztasalátára.

    A kaki szelíd íze remekül illik a káposztasalátához, de ügyelj arra, hogy érett gyümölcsöt válassz.

    5

    Szórd meg a kész salátát szezámmaggal és friss korianderrel, és tálald.

    A koriander és a szezámmag egy kis frissességet és textúrát ad a salátának.