Kalops zellerrel, gazdag pörkölt marhahússal, tálalva zöldségekkel

Kalops zellerrel

A kalops egy klasszikus magyar étel, amely a pörköltek közé tartozik. A hús pörkölése és a zöldségek hozzáadása különleges, gazdag ízt biztosítanak. A zeller hozzáadásával egy új dimenziót nyer, mivel frissességet és különleges aromát ad az ételnek. Ez a változat nemcsak a hagyományos receptet követi, hanem a zöldségekkel és a petrezselyem friss ízével teszi teljessé. A kalops a legjobb választás vasárnapi ebédre vagy egy kiadós vacsorára.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 2 óra
Teljes 2 óra 15 perc
1500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
800 g Marhahús
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
1 db Zeller
2 db Sárgarépa
2 db Paradicsom
2 ek. Olívaolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 tk. Paprika
1.5 l Víz
2 ek. Petrezselyem

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd kisebb kockákra, kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymát hámozd meg és apróra vágd. A fokhagymát is pucold meg és zúzd össze. A zellert, sárgarépát és paradicsomot hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.

    A marhahús lehetőleg friss és jó minőségű legyen, hogy az étel szaftos és ízletes legyen.

    2

    Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre, amíg illatos lesz.

    A fokhagymát ne pirítsd túl, mert ha megég, kesernyés ízt adhat az ételnek.

    3

    Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt kap. Sózd, borsozd, majd add hozzá a paprikát.

    A hús pirítása segít abban, hogy a hús íze gazdagabb legyen, és jobban záródjon le.

    4

    Amikor a hús megpirult, add hozzá a sárgarépát, zellert és paradicsomot. Keverd jól össze.

    A zeller és sárgarépa remekül illik a marhahúshoz, így még gazdagabbá teszi az ételt.

    5

    Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, majd lassú tűzön főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.

    A hosszú főzési idő alatt a hús jól megpuhul, és az ízek összeérnek. Ne felejtsd el néha megkeverni!

    6

    Ha a hús megpuhult, a végén adj hozzá apróra vágott petrezselymet, és tálald az ételt melegen.

    A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és egy kis színt is biztosít a tálalásnál.