A marhahúst vágd kisebb kockákra, kb. 3-4 cm-es darabokra. A hagymát hámozd meg és apróra vágd. A fokhagymát is pucold meg és zúzd össze. A zellert, sárgarépát és paradicsomot hámozd meg és vágd fel kisebb darabokra.
A marhahús lehetőleg friss és jó minőségű legyen, hogy az étel szaftos és ízletes legyen.
Egy nagy fazékban melegítsd fel az olívaolajat, majd add hozzá az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Pirítsd üvegesre, amíg illatos lesz.
A fokhagymát ne pirítsd túl, mert ha megég, kesernyés ízt adhat az ételnek.
Add hozzá a marhahúst, és pirítsd meg minden oldalát, amíg szép barna színt kap. Sózd, borsozd, majd add hozzá a paprikát.
A hús pirítása segít abban, hogy a hús íze gazdagabb legyen, és jobban záródjon le.
Amikor a hús megpirult, add hozzá a sárgarépát, zellert és paradicsomot. Keverd jól össze.
A zeller és sárgarépa remekül illik a marhahúshoz, így még gazdagabbá teszi az ételt.
Öntsd hozzá a vizet, és forrald fel. Ezután csökkentsd a hőt, majd lassú tűzön főzd 1,5-2 órán át, amíg a hús teljesen megpuhul.
A hosszú főzési idő alatt a hús jól megpuhul, és az ízek összeérnek. Ne felejtsd el néha megkeverni!
Ha a hús megpuhult, a végén adj hozzá apróra vágott petrezselymet, és tálald az ételt melegen.
A petrezselyem frissességet ad az ételnek, és egy kis színt is biztosít a tálalásnál.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.