A tejet langyosra melegítjük, hozzáadjuk az élesztőt és a cukrot. Hagyjuk pihenni 10 percig, hogy az élesztő felfutjon.
A tej ne legyen túl forró, mert megöli az élesztőt, és nem fog megkelni a tészta.
Egy nagy tálban a lisztet, sót, vaníliás cukrot és fahéjat összekeverjük. A felfutott élesztőt hozzáadjuk a liszthez, és alaposan összedolgozzuk a tésztát.
Ne dolgozd túl a tésztát, mert akkor a kiflik nem lesznek puha, és nem kelnek meg jól.
A tésztát meleg helyen letakarva, 1-1,5 órán keresztül kelesztjük, amíg a tészta duplájára nő.
A kelesztési időtől függően a tészta eltérő mértékben kelhet, tehát hagyj neki elegendő időt, hogy jól megkeljen.
Amikor a tészta megkelt, lisztezett felületen nyújtjuk ki 1 cm vastagra. Az olvasztott vajjal megkenjük, és egyenletesen ráhalmozzuk a fahéjas cukrot.
A fahéjas cukor és a vaj egyaránt segít, hogy az édes ízek jól elvegyüljenek, és a tészta finom szaftos legyen.
A tésztát feltekerjük, és 2-3 cm széles szeletekre vágjuk. A kis tekercseket egy sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
A tekercseket szorosan vágjuk, de figyeljünk arra, hogy ne legyenek túl aprók, hogy jól megsüljenek.
A tekercseket 30 percig hagyjuk pihenni, hogy még jobban megkeljenek.
A pihenőidő lehetővé teszi, hogy a tészta megduzzadjon, és így a kánelbullák puhábbak és könnyebbek legyenek.
A sütőt 180°C-ra előmelegítjük. A pihenő idő után a tekercseket 20-25 percig sütjük, amíg szépen aranybarnára sülnek.
A sütési idő függ a sütőd típusától, így érdemes a bulikat figyelni, hogy ne égjenek meg.
Amikor a kánelbullák kész vannak, hagyjuk őket pár percig hűlni, majd tálaljuk melegen.
Melegen a legfinomabbak, és a fahéjas cukor még jobban érződik.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.