A tejet langyosítsd meg, morzsold bele az élesztőt, és keverd el benne 1 evőkanál cukorral. Hagyd állni 10 percig, amíg habosodni kezd.
Az élesztős tej akkor jó, ha kellemesen langyos – ne legyen forró, mert elpusztítja az élesztőt.
A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a maradék cukrot, sót, tojást, reszelt narancshéjat és az élesztős keveréket. Gyúrd össze, majd add hozzá az olvasztott vajat, és dagaszd sima, rugalmas tésztává.
A tészta akkor jó, ha elválik a tál falától, és sima felületű – szükség esetén adj hozzá egy kevés lisztet.
Fedd le a tésztát tiszta konyharuhával, és keleszd meleg helyen kb. 1 órát, míg duplájára nő.
Ha hűvös van, a sütőt melegítsd elő 30°C-ra, majd kapcsold ki, és ott keleszd a tésztát.
A megkelt tésztát nyújtsd ki téglalap alakúra kb. 0,5 cm vastagságban. Szórd meg a barna cukor és fahéj keverékével, majd tekerd fel hosszában, mint a bejglit.
A fahéjas töltelék tapadása érdekében megkenheted vajjal is a tészta felületét a cukor előtt.
A tekercset vágd 2-3 cm vastag szeletekre, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsibe. Fedd le újra, és hagyd még 30 percig kelni.
Kelés közben a szeletek kissé megnőnek – hagyj közöttük legalább 2 cm távolságot.
Kend meg a tekercsek tetejét felvert tojással, majd süsd 180°C-ra előmelegített sütőben kb. 20-25 percig, amíg aranybarnák lesznek.
A kanelbulle akkor van kész, ha az alja is világosbarna és kopogós tapintású – ne süsd túl, hogy ne száradjon ki.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.