Langyosítsd meg a tejet, majd oldd fel benne a morzsolt élesztőt és 1 teáskanál cukrot. Fedd le, és hagyd felfutni 10 perc alatt.
A tej ne legyen túl forró, mert az élesztő elpusztul – langyos legyen, kb. 37°C-os.
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, cukrot, sót, majd add hozzá az élesztős tejet, a tojást és az olvasztott vajat. Gyúrd sima, rugalmas tésztává 8-10 perc alatt.
Ha ragacsos, adj hozzá kevés lisztet, de ne túl sokat – lágy tészta kell, hogy puha legyen a végeredmény.
Takarva keleszd meleg helyen kb. 1 órán át, amíg duplájára nő. Közben készítsd el a tölteléket: keverd össze a fahéjat, barnacukrot és 40 g puha vajat.
Ha gyorsítani szeretnéd a kelesztést, helyezd a tálat langyos sütőbe (max. 40°C).
A megkelt tésztát nyújtsd ki kb. 30x40 cm-es téglalappá. Kend meg a fahéjas töltelékkel, szórd meg durvára vágott pisztáciával, majd tekerd fel hosszában.
Szorosan tekerd fel, így szép csigavonalak lesznek a belsejében.
Vágd fel kb. 3 cm-es szeletekre, és helyezd őket sütőpapírral bélelt tepsire. Takarva keleszd még 20 percig.
A második kelesztés biztosítja, hogy a kanelbullék sütés közben is levegősek maradjanak.
Kend meg a csigák tetejét felvert tojással, majd süsd előmelegített sütőben 180°C-on 18–20 percig, amíg aranybarnák lesznek.
Ha szeretnéd, szórhatsz a tetejükre plusz pisztáciát a sütés előtt a ropogós textúráért.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.