Aprítsd finomra a friss kaprot és a fokhagymát. Reszeld le az egyik lime héját, majd facsard ki mindkét lime levét.
A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg. A lime levét könnyebben kifacsarhatod, ha előtte a pulton kicsit meghengergeted.
Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, a lime levét és héját, a mézet, valamint az olívaolajat.
A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét, válassz jó minőségű, sűrű balzsamecetet.
Add hozzá az aprított kaprot és fokhagymát, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.
Ha nem szereted a nyers fokhagymát, nagyon finomra aprítva, vagy fokhagyma granulátumot használj helyette.
Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb lime-os ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés lime levet.
A borsot frissen őrölve adja a legjobb ízt.
A kész szószt hagyd legalább 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálald saláták, grillezett halak vagy zöldségek mellé.
Az állás során az ízek jobban összeérnek, de ha sietsz, azonnal is tálalhatod.
Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható. Tálalás előtt jól rázd fel vagy keverd át.
Tárolás előtt tedd légmentesen záródó edénybe.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.