Kapros lime balzsamecetszósz tálalva

Kapros lime balzsamecetszósz

A kapros lime balzsamecetszósz a mediterrán konyha inspirációjából született, ötvözve a kapor friss, aromás ízét a lime üdítő savasságával és a balzsamecet gazdag ízvilágával. Ez a szósz ideális választás salátákhoz, grillezett halakhoz vagy akár párolt zöldségek mellé. Az elkészítése egyszerű és gyors, mégis különleges ízélményt kínál, amely feldobja a hétköznapi fogásokat. Ha szereted a friss, üde ízeket, ez a mártás biztosan a kedvenceid közé kerül majd.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 0 perc
Teljes 10 perc
120 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
15 g Friss kapor
2 db Friss lime leve
1 tk. Lime héja
40 ml Balzsamecet
30 ml Olívaolaj
1 ek. Méz
1 gerezd Fokhagyma
0.5 tk.
0.25 tk. Fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Aprítsd finomra a friss kaprot és a fokhagymát. Reszeld le az egyik lime héját, majd facsard ki mindkét lime levét.

    A lime héját reszelés előtt alaposan mosd meg. A lime levét könnyebben kifacsarhatod, ha előtte a pulton kicsit meghengergeted.

    2

    Egy közepes tálban keverd össze a balzsamecetet, a lime levét és héját, a mézet, valamint az olívaolajat.

    A balzsamecet minősége nagyban befolyásolja a szósz ízét, válassz jó minőségű, sűrű balzsamecetet.

    3

    Add hozzá az aprított kaprot és fokhagymát, majd keverd alaposan össze, hogy az ízek jól elkeveredjenek.

    Ha nem szereted a nyers fokhagymát, nagyon finomra aprítva, vagy fokhagyma granulátumot használj helyette.

    4

    Ízesítsd sóval és fekete borssal ízlés szerint. Ha intenzívebb lime-os ízt szeretnél, adj hozzá még egy kevés lime levet.

    A borsot frissen őrölve adja a legjobb ízt.

    5

    A kész szószt hagyd legalább 10 percig állni, hogy az ízek összeérjenek. Tálald saláták, grillezett halak vagy zöldségek mellé.

    Az állás során az ízek jobban összeérnek, de ha sietsz, azonnal is tálalhatod.

    6

    Hűtőben tárolva akár 3-4 napig is frissen tartható. Tálalás előtt jól rázd fel vagy keverd át.

    Tárolás előtt tedd légmentesen záródó edénybe.