Kapros perec tálalva

Kapros perec

A kapros perec egy igazán különleges ízélményt nyújt, amelyben a friss kapor a sós tésztával harmonizálva ad egyedi, friss ízt a péksüteménynek. A tészta ropogós külseje és puha belseje tökéletes egyensúlyt alkot a kapor aromájával. Ezt a receptet könnyedén elkészítheted otthon, hogy friss, sós pékáruval lepje meg a családot, amely tökéletes választás teázáshoz vagy bármely étkezéshez. A kapor íze még a legválogatósabbak számára is különleges élményt nyújt.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
220 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 8
500 g Fehér liszt
15 g Élesztő
10 g Cukor
10 g
200 ml Tej
100 ml Víz
5 ág Friss kapor
30 ml Olívaolaj
30 g Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezdd azzal, hogy a friss kaprot apróra vágod, majd tedd félre, hogy később felhasználhasd.

    A kaprot közvetlenül a felhasználás előtt vágd fel, hogy a lehető legtöbb aromája megmaradjon.

    2

    Melegítsd fel a vizet és a tejet langyosra. A folyadéknak langyosnak kell lennie, hogy az élesztő megfelelően fel tudjon futni. Egy kis tálban oldd fel a cukrot és az élesztőt a langyos vízben, majd hagyd 5-10 percig pihenni, hogy felfusson.

    A folyadék hőmérséklete ne legyen túl magas, mert az elpusztíthatja az élesztőt. Ideális hőmérséklet a 30-35°C.

    3

    A lisztet szitáld egy nagy tálba, add hozzá a sót, és keverd össze. Öntsd hozzá az élesztős folyadékot, majd add hozzá az olívaolajat is. Dagaszd jól át a tésztát, amíg sima és rugalmas nem lesz. Ha szükséges, adj hozzá egy kis vizet, hogy ne legyen túl száraz.

    A liszt szitálása segít, hogy a tészta könnyebb és levegősebb legyen. A dagasztás időtartama kb. 8-10 perc legyen a tökéletes állag eléréséhez. A vizet apránként adagold, hogy elkerüld a túl lágy tésztát.

    4

    Hagyd a tésztát meleg helyen, letakarva pihenni 1 órán keresztül, hogy megkettőződjön a térfogata.

    A tésztát letakarhatod konyharuhával vagy folpackkal, hogy ne száradjon ki a teteje. A meleg hely elősegíti az élesztő aktivitását.

    5

    Miután a tészta megkelt, borítsd ki a munkafelületre és oszd 8-10 egyenlő darabra. Minden darabból formázz hosszú hengereket, majd formázd őket pereccé.

    A munkafelületet enyhén lisztezd be, hogy a tészta ne ragadjon le. A hengereket egyenletes vastagságúra formázd, hogy a perecek egyenletesen süljenek.

    6

    A pereceket helyezd egy sütőpapírral bélelt tepsire. Mielőtt beteszed a sütőbe, kend meg őket egy kis vízzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A vízzel való megkenés segít, hogy a szezámmag jobban rátapadjon a perecekre, és szép fényes felületet eredményez.

    7

    Süsd a pereceket 20-25 percig, amíg aranybarna színűek lesznek és illatosak.

    A sütési idő függ a sütő típusától, ezért figyelj a perecek színére. Ha túl gyorsan barnulnak, takard le őket alufóliával.

    8

    Miután kész, hagyd őket egy kicsit hűlni. Tálald melegen, friss kaporral díszítve.

    A pereceket rácson hagyd hűlni, hogy ne ázzanak el az aljuk. A friss kaporral való díszítés fokozza az ízélményt.