Karaage japán majonézzel és szezámmaggal

Karaage japán majonézzel

A karaage egy hagyományos japán étel, amely ropogósra sült csirke darabokból készül. Az étel különlegessége a fűszeres panírban és a gazdag japán majonézben rejlik, amely a csirke ízét tovább gazdagítja. A karaage-t gyakran fogyasztják előételként vagy főételként, és tökéletesen passzol egy jó adag rizshez. A szezámmag adja a végső ízharmóniát és a textúrát.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirkecomb filé
2 ek. Szójaszósz
2 gerezd Fokhagyma
1 tk. Gyömbér
1 ek. Szezámmag
100 g Liszt
50 g Kukoricaliszt
1 db Tojás
2 ek. Japán majonéz
500 ml Olaj a sütéshez

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkecombot vágd kisebb darabokra, majd egy tálban keverd össze szójaszósszal, reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    Minél tovább pihenteted a csirkét a pácban, annál ízesebb lesz. Ha van időd, hagyd egy éjszakára a hűtőben.

    2

    A lisztet és a kukoricalisztet keverd össze egy tálban, majd verd fel a tojást egy másik tálban.

    A kukoricaliszt segít, hogy a panír ropogósabb legyen, míg a liszt biztosítja a megfelelő tapadást.

    3

    A csirkedarabokat először a lisztes keverékbe, majd a tojásba mártsd, végül ismét a lisztes keverékbe forgasd meg őket.

    Fontos, hogy jól fedje be a panír a csirkét, így ropogósabb lesz a végeredmény.

    4

    Egy serpenyőben vagy egy mély serpenyőben forrósíts fel bőséges olajat, és süsd a csirkét aranybarnára, körülbelül 5-7 perc alatt.

    Az olaj megfelelő hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl hideg, a panír ragadós lesz, ha túl forró, könnyen megéghet.

    5

    Miután megsült a csirke, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.

    A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, így a csirke ropogós és nem lesz túl zsíros.

    6

    Tálald a karáge-t japán majonézzel, és szórd meg szezámmaggal.

    A japán majonéz gazdag, krémes íze csodálatosan illik a fűszeres, ropogós csirkéhez.