A csirkecombot vágd kisebb darabokra, majd egy tálban keverd össze szójaszósszal, reszelt fokhagymával és gyömbérrel. Hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek összeérjenek.
Minél tovább pihenteted a csirkét a pácban, annál ízesebb lesz. Ha van időd, hagyd egy éjszakára a hűtőben.
A lisztet és a kukoricalisztet keverd össze egy tálban, majd verd fel a tojást egy másik tálban.
A kukoricaliszt segít, hogy a panír ropogósabb legyen, míg a liszt biztosítja a megfelelő tapadást.
A csirkedarabokat először a lisztes keverékbe, majd a tojásba mártsd, végül ismét a lisztes keverékbe forgasd meg őket.
Fontos, hogy jól fedje be a panír a csirkét, így ropogósabb lesz a végeredmény.
Egy serpenyőben vagy egy mély serpenyőben forrósíts fel bőséges olajat, és süsd a csirkét aranybarnára, körülbelül 5-7 perc alatt.
Az olaj megfelelő hőmérséklete kulcsfontosságú. Ha túl hideg, a panír ragadós lesz, ha túl forró, könnyen megéghet.
Miután megsült a csirke, helyezd papírtörlőre, hogy lecsöpögjön a felesleges olaj.
A papírtörlő segít eltávolítani az olajat, így a csirke ropogós és nem lesz túl zsíros.
Tálald a karáge-t japán majonézzel, és szórd meg szezámmaggal.
A japán majonéz gazdag, krémes íze csodálatosan illik a fűszeres, ropogós csirkéhez.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.