Karaage shichimi togarashival, ropogós csirke darabok aranybarnára sülve

Karaage shichimi togarashival

A karaage egy hagyományos japán étel, amelyet gyakran készítenek különféle fűszeres pácokkal, és az olajban sült csirke darabok mindig kívül ropogósak, belül pedig szaftosak. A shichimi togarashi egy japán fűszerkeverék, amely pikáns és fűszeres ízt ad a húsnak, és tökéletesen illik a karaage-hoz. A karaage-t gyakran tálalják japán éttermekben, de könnyedén elkészítheted otthon is. A különleges pác és a keményítő segít abban, hogy a csirke még ropogósabb és ízletesebb legyen.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 50 perc
2500 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Csirke comb filé
3 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
2 gerezd Fokhagyma
1 ek. Gyömbér
1 tk. Cukor
1 tk. Shichimi togarashi
50 g Keményítő
500 ml Olaj a sütéshez
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirke comb filéket vágd kisebb, falatnyi darabokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, finomra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért, cukrot és shichimi togarashit.

    A shichimi togarashi egy japán fűszerkeverék, amely pikáns ízt ad a csirkének, de ha nem találod, egy kis cayenne borssal helyettesítheted.

    2

    Tedd a csirke darabokat a pácba, jól keverd össze, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek átjárják a húst.

    A pácot 1-2 órára is hagyhatod a hűtőben, hogy az ízek még jobban összeérjenek, de 30 perc is elegendő.

    3

    A keményítőt szitáld egy lapos tálba, és forgasd meg benne a bepácolt csirke darabokat, hogy egyenletesen borítja a húsokat.

    A keményítő segít abban, hogy a csirke kívül ropogós legyen, miközben belül szaftos marad.

    4

    Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy wokban 180°C-ra. Ellenőrizheted, hogy az olaj elég forró-e, ha egy kis tésztát dobunk bele, és az azonnal elkezd buborékolni.

    Ne süsd túl a csirkét, mert a külseje megéghet, míg a belseje nyers maradhat. Folyamatosan figyeld!

    5

    Tedd a csirke darabokat az olajba, és süsd őket aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig. Ha szükséges, egyszerre csak kisebb adagokat süss, hogy ne csökkenjen le az olaj hőmérséklete.

    A csirkét ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem fog egyenletesen sülni és ropogós maradni.

    6

    Miután a csirke megsült, szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.

    A papírtörlő segít abban, hogy a csirke ne legyen túl olajos, és még ropogósabb maradjon.

    7

    Tálald a karaage-t friss citromszeletekkel vagy egy kevés extra shichimi togarashival a tetején, és ízlés szerint sózd meg.

    A friss citrom frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.