A csirke comb filéket vágd kisebb, falatnyi darabokra. Egy tálban keverd össze a szójaszószt, szezámolajat, finomra vágott fokhagymát, reszelt gyömbért, cukrot és shichimi togarashit.
A shichimi togarashi egy japán fűszerkeverék, amely pikáns ízt ad a csirkének, de ha nem találod, egy kis cayenne borssal helyettesítheted.
Tedd a csirke darabokat a pácba, jól keverd össze, és hagyd pihenni legalább 30 percig, hogy az ízek átjárják a húst.
A pácot 1-2 órára is hagyhatod a hűtőben, hogy az ízek még jobban összeérjenek, de 30 perc is elegendő.
A keményítőt szitáld egy lapos tálba, és forgasd meg benne a bepácolt csirke darabokat, hogy egyenletesen borítja a húsokat.
A keményítő segít abban, hogy a csirke kívül ropogós legyen, miközben belül szaftos marad.
Melegítsd fel az olajat egy mély serpenyőben vagy wokban 180°C-ra. Ellenőrizheted, hogy az olaj elég forró-e, ha egy kis tésztát dobunk bele, és az azonnal elkezd buborékolni.
Ne süsd túl a csirkét, mert a külseje megéghet, míg a belseje nyers maradhat. Folyamatosan figyeld!
Tedd a csirke darabokat az olajba, és süsd őket aranybarnára és ropogósra, körülbelül 4-5 percig. Ha szükséges, egyszerre csak kisebb adagokat süss, hogy ne csökkenjen le az olaj hőmérséklete.
A csirkét ne tedd túl sűrűn a serpenyőbe, mert akkor nem fog egyenletesen sülni és ropogós maradni.
Miután a csirke megsült, szedd ki, és tedd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felitassa.
A papírtörlő segít abban, hogy a csirke ne legyen túl olajos, és még ropogósabb maradjon.
Tálald a karaage-t friss citromszeletekkel vagy egy kevés extra shichimi togarashival a tetején, és ízlés szerint sózd meg.
A friss citrom frissességet ad az ételnek, és kiemeli a fűszeres ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.