Karaage udon tálban tálalt udon tészta rántott csirkével, szójaszósz alapú szósszal és friss zöldhagymával díszítve

Karaage udon (rántott csirkével)

A Karaage udon egy igazi japán klasszikus, amely a rántott csirke ropogósságát ötvözi az udon tészta szaftos állagával. A tésztát egy gazdag szójaszószos alaplében tálalják, amely tökéletesen kiegészíti a csirke ízét. Ez az étel gyorsan elkészíthető, de igazán kiadós, és ideális választás egy finom, meleg étkezéshez.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 40 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Udon tészta
200 g Csirkehús (filé)
50 g Liszt
1 db Tojás
50 g Breadcrumbs (panírozó morzsa)
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Mirin
1 tk. Cukor
1 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehúst vágd fel kis darabokra. A csirkedarabokat először lisztben, majd tojásban, végül breadcrumbs-ben panírozd be.

    A panírozás előtt ügyelj arra, hogy a csirkehús száraz legyen, hogy a morzsa jobban tapadjon rá.

    2

    A panírozott csirkét forró olajban süsd ki aranybarnára és ropogósra, majd tedd félre, hogy lecsöpögjön.

    Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, ha túl alacsony, a csirke nem lesz ropogós, ha túl magas, akkor megéghet.

    3

    Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapj.

    A mirin édes íze jól illik a szójaszósz sós karakteréhez, így harmonikus szószt kapunk.

    4

    Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.

    A tésztát hideg víz alatt öblítsd le, hogy megőrizzük a textúráját és eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat.

    5

    Tedd a főtt udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd helyezd rá a sült rántott csirkét.

    A rántott csirke a tészta tetejére kerüljön, így az ízek jobban összeérnek.

    6

    Tálald a levest friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.

    A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, míg a zöldhagyma frissességet biztosít.