A csirkehúst vágd fel kis darabokra. A csirkedarabokat először lisztben, majd tojásban, végül breadcrumbs-ben panírozd be.
A panírozás előtt ügyelj arra, hogy a csirkehús száraz legyen, hogy a morzsa jobban tapadjon rá.
A panírozott csirkét forró olajban süsd ki aranybarnára és ropogósra, majd tedd félre, hogy lecsöpögjön.
Az olaj hőmérséklete nagyon fontos, ha túl alacsony, a csirke nem lesz ropogós, ha túl magas, akkor megéghet.
Készítsd el a szójaszószos szószt. Keverj össze 2 evőkanál szójaszószt, 1 evőkanál mirint és egy kis cukrot, majd forrald fel, hogy egy gazdag, ínycsiklandó szószt kapj.
A mirin édes íze jól illik a szójaszósz sós karakteréhez, így harmonikus szószt kapunk.
Főzd meg az udon tésztát forró, sós vízben a csomagoláson található utasítások szerint. Ha elkészült, szűrd le, és tedd félre.
A tésztát hideg víz alatt öblítsd le, hogy megőrizzük a textúráját és eltávolítsuk a felesleges kemikáliákat.
Tedd a főtt udon tésztát egy tálba, öntsd rá a kész szójaszószos szószt, majd helyezd rá a sült rántott csirkét.
A rántott csirke a tészta tetejére kerüljön, így az ízek jobban összeérnek.
Tálald a levest friss, finomra vágott zöldhagymával és szezámmaggal.
A szezámmag ropogós textúrát ad az ételnek, míg a zöldhagyma frissességet biztosít.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.