Egy lábasban kezdd el karamellizálni a cukrot közepes lángon. Ne keverd, csak rázogasd az edényt, hogy a cukor egyenletesen olvadjon. Amikor aranybarna színt kap, vedd le a tűzről.
Fontos, hogy türelmes legyél, a túl magas lángon égetett cukor keserű lesz.
Óvatosan add hozzá a tejszínt a forró karamellhez – vigyázz, mert felhabzik. Keverd simára, majd add hozzá a vajat és a csipet sót. Dolgozd el teljesen, amíg sima karamellszószt kapsz.
A tejszínt lassan, vékony sugárban öntsd a karamellhez, miközben folyamatosan kevered, hogy elkerüld a csomósodást.
Gőzöld meg a bao bunokat: helyezd őket forrásban lévő víz fölé gőzölőbe, és párold 5-6 percig, amíg teljesen megpuhulnak. Tipp: sütőpapírt használj alájuk, hogy ne ragadjanak le.
Ha nincs gőzölőd, egy fém szűrőt is használhatsz, amit egy lábas fölé helyezel. A lényeg, hogy a bunok ne érjenek a vízhez.
A gőzölt bao bunokat vágd óvatosan szét, majd töltsd meg vagy locsold meg őket a meleg karamellszósszal. Azonnal tálald, hogy a karamell krémes maradjon.
A bao bunokat közvetlenül tálalás előtt töltsd meg, különben a tészta elázhat a szósztól.
Tipp: a karamellszósz előre is elkészíthető, és hűtőben tárolva újramelegíthető. Vigyázz, hogy ne forrald újra – csak melegítsd óvatosan, hogy megtartsa sima textúráját.
Újramelegítéskor adj hozzá egy kevés tejszínt, ha a szósz túl sűrű lenne.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.