Karamellás gofri friss tejszínhabbal és karamell öntettel

Karamellás Gofri

A karamellás gofri egy igazán édes és különleges desszert, amely a karamell gazdag, mély ízét ötvözi a ropogós gofri textúrájával. A barnacukor és a karamell öntet együtt tökéletes harmóniát alkot, így minden falat puha és édes. Ezt a receptet gyakran készítik ünnepi alkalmakkor vagy amikor valami igazán kényeztető desszertre vágyunk. Ha szereted a karamell ízét, ezt a gofrit mindenképpen próbáld ki!

Előkészület 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
460 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Liszt
50 g Barnacukor
10 g Sütőpor
1 csipet
2 db Tojás
250 ml Tej
50 g Olvasztott vaj
5 ml Vanília kivonat
100 g Karamell öntet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a barnacukrot, a sütőport és a csipet sót.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.

    2

    Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.

    A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen. A vajat ne forrón add hozzá, mert megfőzheti a tojásokat.

    3

    Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.

    Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri rágós lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen csak nedvesek lesznek. Egy kevés csomó maradhat benne.

    4

    Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.

    A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt a tésztát beletennéd. A vaj vagy olaj segít megakadályozni, hogy a gofri leragadjon.

    5

    Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.

    A tészta mennyiségét a gofrisütőd méretéhez igazítsd. Ne töltsd túl, mert kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat, figyelj rá, amíg aranybarna nem lesz.

    6

    Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.

    A rácsra helyezés segít, hogy a gofri ne ázzon el a saját gőzétől, és kívül ropogós maradjon.

    7

    Tálald frissen karamell öntettel, tejszínhabbal vagy egy kevés pirított dióval.

    A gofri frissen a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó edényben tárold. Újramelegítheted pirítóban vagy sütőben, hogy visszanyerje ropogósságát.