Egy nagy keverőtálban keverd össze a lisztet, a barnacukrot, a sütőport és a csipet sót.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, hogy a sütőpor egyenletesen eloszoljon, így a gofri egyenletesen fog megemelkedni.
Egy másik tálban verd fel a tojásokat, majd add hozzá a tejet, az olvasztott vajat és a vanília kivonatot.
A tojásokat alaposan verd fel, hogy a gofri könnyebb és levegősebb legyen. A vajat ne forrón add hozzá, mert megfőzheti a tojásokat.
Öntsd a nedves hozzávalókat a száraz hozzávalókhoz, és keverd össze egy habverővel, amíg sima, csomómentes tésztát nem kapsz.
Ne keverd túl a tésztát, mert a gofri rágós lehet. Csak addig keverd, amíg a száraz hozzávalók éppen csak nedvesek lesznek. Egy kevés csomó maradhat benne.
Melegítsd elő a gofrisütőt közepes hőfokon, és enyhén kend ki vajjal vagy olajjal.
A gofrisütőt alaposan melegítsd elő, mielőtt a tésztát beletennéd. A vaj vagy olaj segít megakadályozni, hogy a gofri leragadjon.
Önts egy adag tésztát a gofrisütő közepébe (kb. egy merőkanálnyi), majd csukd le a fedelet és süsd aranybarnára, körülbelül 3-4 perc alatt.
A tészta mennyiségét a gofrisütőd méretéhez igazítsd. Ne töltsd túl, mert kifolyhat. A sütési idő a gofrisütő típusától függően változhat, figyelj rá, amíg aranybarna nem lesz.
Ha elkészült, óvatosan vedd ki a gofrit egy spatulával, majd helyezd egy rácsra hűlni, hogy kívül ropogós maradjon.
A rácsra helyezés segít, hogy a gofri ne ázzon el a saját gőzétől, és kívül ropogós maradjon.
Tálald frissen karamell öntettel, tejszínhabbal vagy egy kevés pirított dióval.
A gofri frissen a legfinomabb, de ha marad, légmentesen záródó edényben tárold. Újramelegítheted pirítóban vagy sütőben, hogy visszanyerje ropogósságát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.