Karamellizált fehér csoki fagylalt tálalva

Karamellizált fehér csoki fagylalt

A karamellizált fehér csoki fagylalt egy különleges édesség, amely a klasszikus fehér csokoládé gazdagabb, mélyebb változatát hozza el a fagylalt világába. A fehér csokoládé lassú sütése karamellás, diós jegyeket ad neki, amely tökéletesen kiegészíti a krémes fagylaltot. Ez a desszert kiváló választás minden édesszájú számára, és tökéletesen illik bármilyen ünnepi alkalomhoz vagy egy különleges nyári naphoz. Ha még izgalmasabbá szeretnéd tenni, tálald egy kevés karamellszósszal vagy pirított mandulával!

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
500 ml Tej
250 ml Tejszín
200 g Fehér csokoládé
100 g Kristálycukor
4 db Tojássárgája
5 ml Vanília kivonat
1 csipet

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A fehér csokoládét vágd apró darabokra, majd egy sütőpapírral bélelt tepsibe terítve 120°C-os sütőben 30-40 percig süsd, 10 percenként átkeverve, hogy karamellizálódjon.

    Figyelj rá, hogy a fehér csokoládé ne égjen meg. Ha túl gyorsan barnul, csökkentsd a hőmérsékletet vagy rövidítsd a sütési időt. A cél, hogy egyenletesen karamellizálódjon.

    2

    Egy közepes lábasban keverd össze a tejet és a tejszínt, majd közepes lángon melegítsd fel, de ne hagyd forrni.

    A tejszín zsírtartalma befolyásolja a fagylalt krémességét. Minél magasabb a zsírtartalom, annál krémesebb lesz a végeredmény.

    3

    Egy tálban verd habosra a tojássárgájákat a cukorral, amíg világos és krémes állagot nem kap.

    A tojássárgáját és a cukrot addig verd, amíg a keverék világosabb és sűrűbb nem lesz. Ez segít a fagylaltnak a megfelelő állag elérésében.

    4

    Lassan önts egy kevés forró tejkeveréket a tojásos keverékhez, miközben folyamatosan kevered, hogy a tojás ne csapódjon ki.

    Ez a temperálás elengedhetetlen ahhoz, hogy a tojás ne rántotta formájában süljön meg a forró tejszínben. A lassú adagolás és a folyamatos keverés kulcsfontosságú.

    5

    Öntsd vissza az egészet a lábasba, és alacsony lángon főzd, folyamatos keverés mellett, amíg besűrűsödik és bevonja a kanál hátulját. Ne hagyd forrni!

    A krém akkor jó, ha bevonja a kanál hátulját, és ha az ujjaddal egy csíkot húzol rajta, a csík nem folyik össze azonnal. Vigyázz, hogy ne forrald, mert a tojás kicsapódhat.

    6

    Vedd le a tűzről, add hozzá a karamellizált fehér csokoládét és keverd simára. Adj hozzá egy csipet sót és a vanília kivonatot.

    A só kiemeli a karamell és a fehér csokoládé ízét. Ne hagyd ki!

    7

    Hagyd a keveréket teljesen kihűlni, majd tedd a hűtőbe legalább 4 órára, vagy egy éjszakára.

    A teljes lehűtés biztosítja, hogy a fagylaltgép hatékonyabban tudja fagyasztani a keveréket, és krémesebb állagot érj el.

    8

    Öntsd a fagylaltalapot fagylaltgépbe és a gyártó utasításai szerint készítsd el. Ha nincs fagylaltgéped, tedd egy zárható dobozba és óránként keverd át, amíg el nem éri a krémes állagot.

    Ha nincs fagylaltgéped, a gyakori keverés segít megelőzni a jégkristályok kialakulását, így a fagylalt krémesebb lesz. A zárható doboz megakadályozza, hogy a fagylalt átvegye a fagyasztó szagait.

    9

    Ha elkészült, tedd a fagyasztóba még egy órára, hogy megfelelő állaga legyen. Tálalás előtt hagyd pár percig szobahőmérsékleten, hogy könnyebben kanalazható legyen.

    A fagyasztóban töltött extra idő segít a fagylaltnak megszilárdulni. A tálalás előtti rövid pihentetés pedig megkönnyíti a kanalazást és kiemeli az ízeket.