KaramellizĂĄlt hagymĂĄs barbecue szĂłsz tĂĄlalva

KaramellizĂĄlt hagymĂĄs barbecue szĂłsz

A karamellizĂĄlt hagymĂĄs barbecue szĂłsz egy gazdag Ă©s fƱszeres mĂĄrtĂĄs, amely a hagyma termĂ©szetes Ă©dessĂ©gĂ©t Ă©s a barbecue szĂłsz fĂŒstös Ă­zĂ©t ötvözi. A hagymĂĄt lassan karamellizĂĄlva mĂ©g intenzĂ­vebb Ă­zt kapunk, amely tökĂ©letesen illik a hĂșsokhoz vagy grillezett zöldsĂ©gekhez. A szĂłsz a hagyomĂĄnyos amerikai barbecue konyhĂĄbĂłl inspirĂĄlĂłdott, Ă©s az Ă­zek finom egyensĂșlyĂĄt biztosĂ­tja. KĂ©pzeld el, ahogy a szĂłsz frissen kĂ©szĂŒl, miközben az illatok betöltik a konyhĂĄt. Az elkĂ©szĂ­tĂ©s titka a lassĂș karamellizĂĄlĂĄs, amely a hagyma Ă­zĂ©t mĂ©g gazdagabbĂĄ teszi.

ElƑkĂ©szĂŒlet 5 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 25 perc
200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 2 db vöröshagyma
⭕ 200 ml barbecue szósz
⭕ 2 ek. barna cukor
⭕ 2 ek. almaborecet
⭕ 2 gerezd fokhagyma
⭕ 1 csipet só
⭕ 1 csipet Ƒrölt bors
⭕ 2 ek. olívaolaj

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A vöröshagymåt håmozd meg és vågd finomra.

    A hagymåt vågd egyenletes méretƱre, hogy egyenletesen karamellizålódjon.

    2

    Egy serpenyƑben hevĂ­tsd fel az olĂ­vaolajat közepes lĂĄngon.

    VĂĄlassz egy vastag aljĂș serpenyƑt, hogy a hagyma ne Ă©gjen le.

    3

    Add hozzå a felaprított hagymåt és egy csipet sót, majd pirítsd 10-12 percig, amíg a hagyma karamellizålódik és aranybarna színt kap.

    LassĂș tƱzön, folyamatosan kevergetve karamellizĂĄld a hagymĂĄt, hogy ne Ă©gjen meg. A sĂł segĂ­t a nedvessĂ©g kivonĂĄsĂĄban.

    4

    Amikor a hagyma kész, adj hozzå a barna cukrot, és keverd össze, hogy az olvadjon el és karamellizålódjon.

    A barna cukor mélyebb, gazdagabb ízt ad a karamellnek.

    5

    Öntsd hozzĂĄ az almaborecetet, a reszelt fokhagymĂĄt, a barbecue szĂłszt, Ă©s egy csipet borsot. Keverd jĂłl össze.

    Az almaborecet savassĂĄga egyensĂșlyozza a cukor Ă©dessĂ©gĂ©t. HasznĂĄlj jĂł minƑsĂ©gƱ barbecue szĂłszt.

    6

    FƑzd alacsony lĂĄngon 10 percig, hogy a szĂłsz besƱrƱsödjön Ă©s az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    Figyeld a szĂłszt, nehogy tĂșl sƱrƱ legyen. Ha szĂŒksĂ©ges, adj hozzĂĄ egy kis vizet.

    7

    Vedd le a tƱzrƑl Ă©s hagyd kicsit hƱlni, majd tĂĄlald a kĂ©sz szĂłszt grillezett hĂșsokhoz vagy zöldsĂ©gekhez.

    A szĂłsz hƱtƑben tĂĄrolva egy hĂ©tig elĂĄll.