Kardamomos parfé tálalva

Kardamomos parfé

A kardamomos parfé egy különleges édesség, amely a kardamom aromás, enyhén citrusos ízét hozza el egy krémes parfé textúrával. A kardamom fűszeres karaktere igazi élményt nyújt, így ez a parfé tökéletes választás azoknak, akik szeretik a fűszeres édességeket. Ez a parfé különleges és ínycsiklandó élményt ad minden falatban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 ml Tejszín
200 ml Tej
50 g Cukor
3 db Tojás sárgája
1 tk. Kardamom
1 cs. Vaníliás cukor

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az összes hozzávalót. A tejet és tejszínt öntsd egy lábasba, és melegítsd közepes lángon. Ne forrald fel, csak langyosítsd meg.

    A hozzávalók előkészítése segít, hogy a főzés zökkenőmentes legyen.

    2

    A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverd egy tálban. Add hozzá a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a lábasba.

    A tojássárgáját addig keverd a cukorral, amíg az ki nem fehéredik és a massza krémes nem lesz.

    3

    Folyamatos keverés mellett főzd a keveréket 5-7 percig alacsony lángon, amíg egy kicsit besűrűsödik. Azonban ügyelj rá, hogy ne kezdjen el forrni.

    A krém akkor jó, ha a kanál hátulján megtartja a formáját. Vigyázz, hogy ne forrald, mert a tojás kicsapódhat.

    4

    A kardamomot törd meg egy mozsárban, és add hozzá a tojásos keverékhez. Keverd jól össze, hogy a fűszer teljesen feloldódjon a keverékben.

    A frissen tört kardamom sokkal intenzívebb ízű, mint az őrölt.

    5

    Miután jól összekeverted, szűrd le a keveréket egy finom szűrőn, hogy eltávolítsd a kardamom darabokat. Öntsd a keveréket egy tálba, és hagyd lehűlni szobahőmérsékleten.

    A szűrés segít, hogy a parfé sima és egyenletes legyen.

    6

    Hűtsd a keveréket legalább 3-4 órára a hűtőben, hogy az ízek összeérjenek és a parfé jól megszilárduljon.

    A hűtési idő alatt időnként keverd meg a parfét, hogy ne képződjenek benne jégkristályok.