Kardamomos parfé tålalva

Kardamomos parfé

A kardamomos parfĂ© egy kĂŒlönleges Ă©dessĂ©g, amely a kardamom aromĂĄs, enyhĂ©n citrusos Ă­zĂ©t hozza el egy krĂ©mes parfĂ© textĂșrĂĄval. A kardamom fƱszeres karaktere igazi Ă©lmĂ©nyt nyĂșjt, Ă­gy ez a parfĂ© tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs azoknak, akik szeretik a fƱszeres Ă©dessĂ©geket. Ez a parfĂ© kĂŒlönleges Ă©s Ă­nycsiklandĂł Ă©lmĂ©nyt ad minden falatban.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 25 perc
380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 ml Tejszín
⭕ 200 ml Tej
⭕ 50 g Cukor
⭕ 3 db Tojás sárgája
⭕ 1 tk. Kardamom
⭕ 1 cs. Vaníliás cukor

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    KĂ©szĂ­tsd elƑ az összes hozzĂĄvalĂłt. A tejet Ă©s tejszĂ­nt öntsd egy lĂĄbasba, Ă©s melegĂ­tsd közepes lĂĄngon. Ne forrald fel, csak langyosĂ­tsd meg.

    A hozzĂĄvalĂłk elƑkĂ©szĂ­tĂ©se segĂ­t, hogy a fƑzĂ©s zökkenƑmentes legyen.

    2

    A tojås sårgåjåt a cukorral és a vaníliås cukorral habosra keverd egy tålban. Add hozzå a langyos tejet és tejszínt, majd folyamatos keverés mellett öntsd vissza a låbasba.

    A tojåssårgåjåt addig keverd a cukorral, amíg az ki nem fehéredik és a massza krémes nem lesz.

    3

    Folyamatos keverĂ©s mellett fƑzd a keverĂ©ket 5-7 percig alacsony lĂĄngon, amĂ­g egy kicsit besƱrƱsödik. Azonban ĂŒgyelj rĂĄ, hogy ne kezdjen el forrni.

    A krém akkor jó, ha a kanål håtuljån megtartja a formåjåt. Vigyåzz, hogy ne forrald, mert a tojås kicsapódhat.

    4

    A kardamomot törd meg egy mozsårban, és add hozzå a tojåsos keverékhez. Keverd jól össze, hogy a fƱszer teljesen feloldódjon a keverékben.

    A frissen tört kardamom sokkal intenzĂ­vebb Ă­zƱ, mint az Ƒrölt.

    5

    MiutĂĄn jĂłl összekeverted, szƱrd le a keverĂ©ket egy finom szƱrƑn, hogy eltĂĄvolĂ­tsd a kardamom darabokat. Öntsd a keverĂ©ket egy tĂĄlba, Ă©s hagyd lehƱlni szobahƑmĂ©rsĂ©kleten.

    A szƱrés segít, hogy a parfé sima és egyenletes legyen.

    6

    HƱtsd a keverĂ©ket legalĂĄbb 3-4 ĂłrĂĄra a hƱtƑben, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek Ă©s a parfĂ© jĂłl megszilĂĄrduljon.

    A hƱtĂ©si idƑ alatt idƑnkĂ©nt keverd meg a parfĂ©t, hogy ne kĂ©pzƑdjenek benne jĂ©gkristĂĄlyok.