A marhahúst tedd egy nagy lábosba, öntsd fel vízzel, és főzd 2-3 órán át, amíg omlós nem lesz. Közben távolítsd el a habot a víz tetejéről.
A húst lassú tűzön főzd, hogy igazán omlós legyen. Ha van időd, főzd akár 4 órán át is.
Amíg a hús fő, melegítsd fel az olívaolajat egy serpenyőben, és pirítsd meg benne az apróra vágott hagymát és fokhagymát.
A hagymát és a fokhagymát alacsony lángon pirítsd, hogy ne égjenek meg.
Add hozzá az annatto magokat a serpenyőbe, és pirítsd őket néhány percig, hogy kiszabaduljon a színük. Ezután szűrd le az olajat, és tedd félre.
Az annatto magokat ne pirítsd túl sokáig, mert megéghetnek és keserű ízt adhatnak.
A megfőtt húst vedd ki a lábosból, a főzővizet pedig tartsd meg. Add hozzá a főzőléhez a földimogyoróvajat és a rizslisztet, majd keverd simára, hogy sűrű mártást kapj.
A rizslisztet először keverd el egy kevés hideg vízzel, majd add hozzá a forró főzőléhez, hogy elkerüld a csomósodást.
Tedd vissza a húst a lábosba, és add hozzá a padlizsánt, a zöldbabot és a banánvirágot. Lassú tűzön főzd az ételt 10-15 percig, amíg a zöldségek megpuhulnak.
A zöldségeket ne főzd túl, hogy roppanósak maradjanak.
Tálalás előtt keverd hozzá a rákpasztát, és ízlés szerint sózd, borsozd. Az ételt rizzsel és rákpasztával tálald külön.
A rákpaszta nagyon sós, ezért óvatosan sózd az ételt.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.