Kare-kare marhahĂșssal, bok choyjal Ă©s padlizsĂĄnnal tĂĄlalva, gazdag mogyorĂłs szĂłsszal

Kare-Kare marhahĂșssal

A Kare-Kare az egyik legismertebb Ă©s leginkĂĄbb ĂŒnnepi fogĂĄs a filippĂ­nĂł konyhĂĄban, amely eredetileg a Luzon-szigetĂ©rƑl szĂĄrmazik. A neve valĂłszĂ­nƱleg a „curry” szĂłbĂłl ered, bĂĄr ez az Ă©tel nem tartalmaz indiai fƱszereket, hanem a gazdag földimogyorĂłs mĂĄrtĂĄs teszi kĂŒlönlegessĂ©. ÁltalĂĄban marhafarokbĂłl (oxtail) kĂ©szĂŒl, de nĂ©pszerƱek a vĂĄltozatok marhalĂĄbszĂĄrral vagy akĂĄr csirkĂ©vel is. Érzelmi felvezetĂ©s: A sƱrƱ mogyorĂłs mĂĄrtĂĄs Ă©s a puha hĂșs minden falatja otthont idĂ©zƑ melegsĂ©get Ă©s gazdag Ă­zeket hordoz. Technikai tanĂĄcs: Az Ă©tel titka a lassĂș fƑzĂ©s Ă©s a megfelelƑ sƱrĂ­tĂ©s – a mogyorĂłvaj Ă©s rizsliszt egyĂŒtt adjĂĄk meg a szĂłsz bĂĄrsonyos ĂĄllagĂĄt. Ez a recept ideĂĄlis kĂŒlönleges vasĂĄrnapi ebĂ©dekhez vagy csalĂĄdi ĂŒnnepekre. VariĂĄlhatĂł tofuval is vegetĂĄriĂĄnus vĂĄltozatkĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 Ăłra 50 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 5
⭕ 800 g Marha lábszár (vagy oxtail)
⭕ 100 g FöldimogyorĂłvaj
⭕ 2 db Padlizsán
⭕ 2 db Bok choy
⭕ 4 db Fokhagyma
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 2 ek. ÉtkezĂ©si olaj
⭕ 1000 ml Víz
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Ɛrölt fekete bors
⭕ 2 ek. Rizsliszt

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd nagyobb darabokra, Ă©s egy nagy fazĂ©kban fƑzd sĂłs vĂ­zben kb. 1,5 ĂłrĂĄn ĂĄt, amĂ­g teljesen megpuhul.

    IdƑnkĂ©nt szedd le a habot a tetejĂ©rƑl, hogy tiszta alaplevet kapj.

    2

    Közben vågd fel a padlizsånt nagyobb darabokra, a bok choyt hosszåban félbe, a fokhagymåt és hagymåt apróra.

    A padlizsånt sózd le, és hagyd ållni 10 percet, hogy a kesernyés íz tåvozzon.

    3

    Egy serpenyƑben hevĂ­ts olajat, Ă©s pirĂ­tsd meg a hagymĂĄt Ă©s fokhagymĂĄt, majd add hozzĂĄ a fƑtt marhahĂșst Ă©s kevergetve pirĂ­tsd 2-3 percig.

    A pirĂ­tĂĄs fokozza az Ă­zeket – ne hagyd ki ezt a lĂ©pĂ©st!

    4

    Add hozzĂĄ a földimogyorĂłvajat Ă©s 2 evƑkanĂĄl rizslisztet, majd fokozatosan adagold hozzĂĄ az alaplevet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy csomĂłmentes, sƱrƱ mĂĄrtĂĄst kapj.

    A rizsliszt segít a természetes sƱrítésben, gluténmentes alternatívåt biztosítva.

    5

    Add hozzĂĄ a padlizsĂĄnt Ă©s fƑzd mĂ©g 10 percig, majd a vĂ©gĂ©n keverd bele a bok choyt, Ă©s fƑzd egyĂŒtt tovĂĄbbi 3 percig.

    A bok choyt csak a vĂ©gĂ©n add hozzĂĄ, hogy megƑrizze Ă©lĂ©nk szĂ­nĂ©t Ă©s roppanĂłs textĂșrĂĄjĂĄt.

    6

    TĂĄlald melegen, fehĂ©r rizs mellĂ©. SzĂłrd meg kevĂ©s Ƒrölt borssal tĂĄlalĂĄs elƑtt.

    Ha autentikus ízt szeretnél, kínålj mellé bagoongot (fermentålt garnélapasztåt) is.