A marhahúst vágd nagyobb darabokra, és egy nagy fazékban főzd sós vízben kb. 1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul.
Időnként szedd le a habot a tetejéről, hogy tiszta alaplevet kapj.
Közben vágd fel a padlizsánt nagyobb darabokra, a bok choyt hosszában félbe, a fokhagymát és hagymát apróra.
A padlizsánt sózd le, és hagyd állni 10 percet, hogy a kesernyés íz távozzon.
Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a főtt marhahúst és kevergetve pirítsd 2-3 percig.
A pirítás fokozza az ízeket – ne hagyd ki ezt a lépést!
Add hozzá a földimogyoróvajat és 2 evőkanál rizslisztet, majd fokozatosan adagold hozzá az alaplevet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy csomómentes, sűrű mártást kapj.
A rizsliszt segít a természetes sűrítésben, gluténmentes alternatívát biztosítva.
Add hozzá a padlizsánt és főzd még 10 percig, majd a végén keverd bele a bok choyt, és főzd együtt további 3 percig.
A bok choyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze élénk színét és roppanós textúráját.
Tálald melegen, fehér rizs mellé. Szórd meg kevés őrölt borssal tálalás előtt.
Ha autentikus ízt szeretnél, kínálj mellé bagoongot (fermentált garnélapasztát) is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.