Kare-kare marhahússal, bok choyjal és padlizsánnal tálalva, gazdag mogyorós szósszal

Kare-Kare marhahússal

A Kare-Kare az egyik legismertebb és leginkább ünnepi fogás a filippínó konyhában, amely eredetileg a Luzon-szigetéről származik. A neve valószínűleg a „curry” szóból ered, bár ez az étel nem tartalmaz indiai fűszereket, hanem a gazdag földimogyorós mártás teszi különlegessé. Általában marhafarokból (oxtail) készül, de népszerűek a változatok marhalábszárral vagy akár csirkével is. Érzelmi felvezetés: A sűrű mogyorós mártás és a puha hús minden falatja otthont idéző melegséget és gazdag ízeket hordoz. Technikai tanács: Az étel titka a lassú főzés és a megfelelő sűrítés – a mogyoróvaj és rizsliszt együtt adják meg a szósz bársonyos állagát. Ez a recept ideális különleges vasárnapi ebédekhez vagy családi ünnepekre. Variálható tofuval is vegetáriánus változatként.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 1 óra 30 perc
Teljes 1 óra 50 perc
2900 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 5
800 g Marha lábszár (vagy oxtail)
100 g Földimogyoróvaj
2 db Padlizsán
2 db Bok choy
4 db Fokhagyma
1 db Hagyma
2 ek. Étkezési olaj
1000 ml Víz
1 tk.
0.5 tk. Őrölt fekete bors
2 ek. Rizsliszt

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst vágd nagyobb darabokra, és egy nagy fazékban főzd sós vízben kb. 1,5 órán át, amíg teljesen megpuhul.

    Időnként szedd le a habot a tetejéről, hogy tiszta alaplevet kapj.

    2

    Közben vágd fel a padlizsánt nagyobb darabokra, a bok choyt hosszában félbe, a fokhagymát és hagymát apróra.

    A padlizsánt sózd le, és hagyd állni 10 percet, hogy a kesernyés íz távozzon.

    3

    Egy serpenyőben hevíts olajat, és pirítsd meg a hagymát és fokhagymát, majd add hozzá a főtt marhahúst és kevergetve pirítsd 2-3 percig.

    A pirítás fokozza az ízeket – ne hagyd ki ezt a lépést!

    4

    Add hozzá a földimogyoróvajat és 2 evőkanál rizslisztet, majd fokozatosan adagold hozzá az alaplevet, miközben folyamatosan kevergeted, hogy csomómentes, sűrű mártást kapj.

    A rizsliszt segít a természetes sűrítésben, gluténmentes alternatívát biztosítva.

    5

    Add hozzá a padlizsánt és főzd még 10 percig, majd a végén keverd bele a bok choyt, és főzd együtt további 3 percig.

    A bok choyt csak a végén add hozzá, hogy megőrizze élénk színét és roppanós textúráját.

    6

    Tálald melegen, fehér rizs mellé. Szórd meg kevés őrölt borssal tálalás előtt.

    Ha autentikus ízt szeretnél, kínálj mellé bagoongot (fermentált garnélapasztát) is.