A keserű dinnyét vágd félbe, távolítsd el a magjait, majd szeleteld fel vékony karikákra.
A keserű dinnye ízét enyhíthetjük, ha sóval megszórjuk és hagyjuk egy kicsit állni, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.
A hagymát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát pedig aprítsd fel.
A hagymát és fokhagymát együtt pirítva egy különleges alapot adunk az ételnek.
Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg aranybarnák nem lesznek.
Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat, ha megég.
Add hozzá a keserű dinnye szeleteket, majd szórd meg a köménnyel, curry porral, sóval és borssal. Keverd össze, és főzd 10-15 percig, amíg a dinnye megpuhul.
A keserű dinnye enyhítésére használhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissebb ízt kapjon.
Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével.
A koriander és citrom frissítő ízt ad a keserű dinnye ételhez, és kiegyensúlyozza az ízeket.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.