Karela pyaz, keserű dinnye hagymával és korianderrel díszítve egy tányéron

Karela pyaz (keserű dinnye hagymával)

A Karela pyaz egy hagyományos indiai étel, amely a keserű dinnyét és hagymát ötvözi fűszeres ízekkel, mint a kömény, curry por és koriander. A keserű dinnye egy különleges és egészséges zöldség, amely sokáig fontos része volt az indiai konyhának. A Karela pyaz tökéletes választás azoknak, akik szeretnék kipróbálni a keserű dinnyét egy ínycsiklandó, fűszeres ételben. Az étel gazdag tápanyagokban, miközben fűszeres és enyhén keserű ízével igazi különlegesség.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
250 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
2 db Keserű dinnye
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Kömény
1 tk. Curry por
1 tk.
0.5 tk. Bors
1 ág Cilantro (koriander)
1 ek. Citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A keserű dinnyét vágd félbe, távolítsd el a magjait, majd szeleteld fel vékony karikákra.

    A keserű dinnye ízét enyhíthetjük, ha sóval megszórjuk és hagyjuk egy kicsit állni, majd kinyomkodjuk belőle a felesleges vizet.

    2

    A hagymát vágd vékony szeletekre, a fokhagymát pedig aprítsd fel.

    A hagymát és fokhagymát együtt pirítva egy különleges alapot adunk az ételnek.

    3

    Egy serpenyőben hevítsd fel az olívaolajat, és pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát, amíg aranybarnák nem lesznek.

    Ne pirítsd túl a fokhagymát, mert keserűvé válhat, ha megég.

    4

    Add hozzá a keserű dinnye szeleteket, majd szórd meg a köménnyel, curry porral, sóval és borssal. Keverd össze, és főzd 10-15 percig, amíg a dinnye megpuhul.

    A keserű dinnye enyhítésére használhatsz egy kevés citromlevet is, hogy frissebb ízt kapjon.

    5

    Tálalás előtt szórd meg friss korianderrel és egy kevés citromlével.

    A koriander és citrom frissítő ízt ad a keserű dinnye ételhez, és kiegyensúlyozza az ízeket.