A keserű dinnyét alaposan megmosom, majd hosszában félbevágom, eltávolítom a magokat, és vékony szeletekre vágom.
Ha túl keserűnek találod, a szeleteket sóval megszórhatod, és 10-15 percig hagyhatod állni, hogy enyhíts a keserűségen. Ezután öblítsd le a sót.
A hagymát és fokhagymát apróra vágom, a zöld chilivel együtt. Egy serpenyőben olívaolajat hevítve hozzáadom a fokhagymát és a hagymát, majd üvegesre pirítom őket.
A fokhagyma és hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mivel az keserű ízt adhat a fogásnak.
A köményt és koriandert is hozzáadom, és 1-2 percig pirítom, hogy az olajban kioldódjanak az ízek.
A kömény és koriander enyhe pörkölése segít előhozni az aromájukat, és még finomabbá teszi az ételt.
Ezután hozzáadom a keserű dinnye szeleteket, és közepes lángon 10-12 percig pirítom, folyamatosan kevergetve, hogy ne égjenek le.
A keserű dinnye pirításakor fontos, hogy ne hagyd magára, mivel könnyen odakap. A megfelelő láng mellett viszont az ízek jobban összeérnek.
Amikor a keserű dinnye megpuhult és enyhén karamellizálódott, a végén hozzáadom a citromlevet és egy kis sót. Alaposan összekeverem, majd azonnal tálalom.
A citromlé frissességet és savasságot ad az ételnek, amely jól ellensúlyozza a keserűséget.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.