Pirított keserű dinnye tálalva, friss korianderrel és citromlével meglocsolva

Karela stir fry (pirított keserű dinnye)

A keserű dinnye, más néven karela, az indiai konyha alapvető hozzávalója. Az étel ősi tradíciók szerint készült, és a fűszeres, egészséges ételek között kiemelkedő helyet foglal el. Az indiai háztartásokban gyakran fogyasztják, mivel tele van tápanyagokkal és antioxidánsokkal. A pirított keserű dinnye egy egyszerű, mégis nagyszerű étel, amelyet a friss koriander és a citromlé tesz még különlegesebbé. Ez az étel ideális választás azok számára, akik szeretnék felfedezni az indiai ízek világát, miközben egészséges étkezéseket keresnek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
150 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
3 db Keserű dinnye
2 ek. Olívaolaj
3 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
1 db Zöld chili
1 tk. Kömény
1 tk. Koriander
0.5 tk.
1 ek. Friss citromlé

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A keserű dinnyét alaposan megmosom, majd hosszában félbevágom, eltávolítom a magokat, és vékony szeletekre vágom.

    Ha túl keserűnek találod, a szeleteket sóval megszórhatod, és 10-15 percig hagyhatod állni, hogy enyhíts a keserűségen. Ezután öblítsd le a sót.

    2

    A hagymát és fokhagymát apróra vágom, a zöld chilivel együtt. Egy serpenyőben olívaolajat hevítve hozzáadom a fokhagymát és a hagymát, majd üvegesre pirítom őket.

    A fokhagyma és hagyma pirítása során ügyelj arra, hogy ne égjenek meg, mivel az keserű ízt adhat a fogásnak.

    3

    A köményt és koriandert is hozzáadom, és 1-2 percig pirítom, hogy az olajban kioldódjanak az ízek.

    A kömény és koriander enyhe pörkölése segít előhozni az aromájukat, és még finomabbá teszi az ételt.

    4

    Ezután hozzáadom a keserű dinnye szeleteket, és közepes lángon 10-12 percig pirítom, folyamatosan kevergetve, hogy ne égjenek le.

    A keserű dinnye pirításakor fontos, hogy ne hagyd magára, mivel könnyen odakap. A megfelelő láng mellett viszont az ízek jobban összeérnek.

    5

    Amikor a keserű dinnye megpuhult és enyhén karamellizálódott, a végén hozzáadom a citromlevet és egy kis sót. Alaposan összekeverem, majd azonnal tálalom.

    A citromlé frissességet és savasságot ad az ételnek, amely jól ellensúlyozza a keserűséget.