Karfiolos rakott zöldség tålalva

Karfiolos rakott zöldségek

A karfiolos rakott zöldsĂ©g egy klasszikus, tĂĄplĂĄlĂł Ă©s Ă­zletes Ă©tel, amelyet vilĂĄgszerte elƑszeretettel kĂ©szĂ­tenek. Az egyik legnagyobb elƑnye, hogy könnyen variĂĄlhatĂł, Ă©s akĂĄr hĂșs nĂ©lkĂŒl is teljes Ă©rtĂ©kƱ, laktatĂł fogĂĄs lehet. A krĂ©mes tejfölös öntet Ă©s a pirult sajt rĂ©tege tökĂ©letesen harmonizĂĄl a sĂŒlt zöldsĂ©gekkel, Ă­gy nemcsak egĂ©szsĂ©ges, hanem igazĂĄn Ă­zletes is. IdeĂĄlis hĂ©tköznapi vacsorĂĄra, de ĂŒnnepi asztalra is megĂĄllja a helyĂ©t.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g Karfiol
⭕ 200 g RĂ©pa
⭕ 300 g Burgonya
⭕ 30 g Vaj
⭕ 150 g Tejföl
⭕ 100 g Reszelt sajt
⭕ 2 db Tojás
⭕ 2 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 tk. Só
⭕ 1 tk. Bors
⭕ 1 csipet Szerecsendió

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd rózsåira. A répåt és a burgonyåt håmozd meg, majd szeleteld fel vékony karikåkra.

    A zöldsĂ©geket prĂłbĂĄld meg nagyjĂĄbĂłl egyforma vastagsĂĄgĂșra szeletelni, hogy egyenletesen fƑjenek meg.

    2

    Forralj egy nagy lĂĄbasban vizet, majd enyhĂ©n sĂłs vĂ­zben fƑzd elƑ a karfiolt, a rĂ©pĂĄt Ă©s a burgonyĂĄt 5-7 percig, amĂ­g kissĂ© megpuhulnak. Ne fƑzd tĂșl, mert a sĂŒtĂ©s sorĂĄn tovĂĄbb puhulnak!

    A zöldsĂ©geket nem szabad teljesen megfƑzni, mert a sĂŒtƑben mĂ©g puhulni fognak. Akkor jĂł, ha mĂ©g kicsit roppanĂłsak.

    3

    MelegĂ­tsd elƑ a sĂŒtƑt 180°C-ra, Ă©s vajazz ki egy közepes mĂ©retƱ sĂŒtƑtĂĄlat.

    A sĂŒtƑtĂĄlat alaposan vajazd ki, hogy a rakott zöldsĂ©gek ne ragadjanak le.

    4

    Egy keverƑtĂĄlban keverd össze a tejfölt, a tojĂĄsokat, a zĂșzott fokhagymĂĄt, a sĂłt, borsot Ă©s a szerecsendiĂłt. Ez adja majd a rakottas Ă­zletes szaftjĂĄt.

    A tejfölös-tojåsos keverékbe tehetsz egy kevés reszelt sajtot is, hogy még ízletesebb legyen.

    5

    Rendezd a fĂ©lig fƑtt zöldsĂ©geket a kivajazott sĂŒtƑtĂĄlba, majd egyenletesen öntsd rĂĄ a tejfölös-tojĂĄsos keverĂ©ket.

    A zöldsĂ©geket rĂ©tegezheted is a sĂŒtƑtĂĄlba, Ă­gy mĂ©g szebb lesz a rakottas.

    6

    SzĂłrd meg reszelt sajttal a tetejĂ©t, Ă©s tedd az elƑmelegĂ­tett sĂŒtƑbe. SĂŒsd 25-30 percig, amĂ­g a sajt aranybarnĂĄra pirul.

    Ha a sajt tĂșl hamar barnulna, takard le a sĂŒtƑtĂĄlat alufĂłliĂĄval.

    7

    Hagyd pihenni 5 percig, majd szeleteld és tålald melegen.

    A rakott zöldsĂ©geket kĂ­nĂĄlhatod salĂĄtĂĄval vagy savanyĂșsĂĄggal.