Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd kisebb rózsákra.
A karfiolt alaposan mosd meg, és távolítsd el a külső leveleit. Egyforma méretű rózsákra szedd, hogy egyenletesen főjenek meg.
Forralj fel egy lábasban vizet, majd főzd a karfiolt 4-5 percig, amíg kissé megpuhul, de még roppanós marad.
Fontos, hogy a karfiol ne főjön túl, mert akkor szétesik. A lényeg, hogy roppanós maradjon.
Szűrd le a karfiolt, és hagyd kihűlni.
A kihűlés fontos, mert így a dresszing nem fog megfőni a karfiolon.
Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot.
A dresszinget kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.
Öntsd a dresszinget a kihűlt karfiolra, és óvatosan forgasd össze.
A dresszinget közvetlenül tálalás előtt öntsd a karfiolra, hogy a saláta ne ázzon el.
Szórd meg friss petrezselyemmel és pirított mandulával (ha használsz), majd tálald.
A pirított mandula remekül illik a salátához, de más magvakkal is helyettesítheted, például dióval vagy fenyőmaggal.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.