Friss karfiolsaláta citrommal és petrezselyemmel díszítve

Karfiolsaláta citrommal

A karfiol az egyik legsokoldalúbb zöldség, amely remekül használható köretként vagy főételként is. Ez a citromos karfiolsaláta egy frissítő és könnyű fogás, amely tökéletes nyári ebédekhez vagy gyors vacsorákhoz. A citromlé és a reszelt citromhéj kellemes savasságot ad, míg az olívaolaj és a pirított mandula gazdagabbá teszi az ízvilágát. Egyszerűen elkészíthető, és akár előre is elkészíthető, hogy a hűtőben érjenek össze az ízek.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 5 perc
Teljes 15 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 g Karfiol
2 ek. Olívaolaj
2 ek. Citromlé (frissen facsart)
1 tk. Citromhéj (reszelt)
1 gerezd Fokhagyma
2 ek. Petrezselyem (friss, aprított)
1 tk.
1 csipet Fekete bors
30 g Pirított mandula (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Tisztítsd meg a karfiolt, és szedd kisebb rózsákra.

    A karfiolt alaposan mosd meg, és távolítsd el a külső leveleit. Egyforma méretű rózsákra szedd, hogy egyenletesen főjenek meg.

    2

    Forralj fel egy lábasban vizet, majd főzd a karfiolt 4-5 percig, amíg kissé megpuhul, de még roppanós marad.

    Fontos, hogy a karfiol ne főjön túl, mert akkor szétesik. A lényeg, hogy roppanós maradjon.

    3

    Szűrd le a karfiolt, és hagyd kihűlni.

    A kihűlés fontos, mert így a dresszing nem fog megfőni a karfiolon.

    4

    Egy kis tálban keverd össze az olívaolajat, a citromlevet, a reszelt citromhéjat, a reszelt fokhagymát, a sót és a borsot.

    A dresszinget kóstold meg, és ízesítsd a saját ízlésed szerint.

    5

    Öntsd a dresszinget a kihűlt karfiolra, és óvatosan forgasd össze.

    A dresszinget közvetlenül tálalás előtt öntsd a karfiolra, hogy a saláta ne ázzon el.

    6

    Szórd meg friss petrezselyemmel és pirított mandulával (ha használsz), majd tálald.

    A pirított mandula remekül illik a salátához, de más magvakkal is helyettesítheted, például dióval vagy fenyőmaggal.