Katsu Chicken Bao japån bundås csirkével és tonkatsu szósszal

Katsu Chicken Bao – japán bundás csirke tonkatsu szósszal

A tonkatsu, vagyis a japĂĄn rĂĄntott hĂșs a nyugati konyhĂĄkbĂłl szĂĄrmazĂł inspirĂĄciĂłra alakult ki a Meiji-korban, majd sajĂĄt karaktert kapott a japĂĄn gasztronĂłmiĂĄban. A bao buci, amely eredetileg KĂ­nĂĄbĂłl ered, a kelet-ĂĄzsiai konyhĂĄkban talĂĄlkozott a ropogĂłs tonkatsu-val – Ă­gy szĂŒletett meg a Katsu Chicken Bao. Ahogy a csirke aranybarnĂĄra sĂŒl a forrĂł olajban, Ă©s a friss pĂĄrolt buci illata betölti a konyhĂĄt, egy kĂŒlönleges fĂșziĂłs street food Ă©tel elevenedik meg. A katsu tökĂ©letessĂ©ge a panĂ­r ropogĂłssĂĄgĂĄban rejlik – ĂŒgyelj a megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©kletre, Ă©s ne zsĂșfold tĂșl a serpenyƑt. A kĂĄposzta friss roppanĂĄsa Ă©s a tonkatsu szĂłsz Ă©deskĂ©s-savanykĂĄs Ă­ze teszi teljessĂ© a kompozĂ­ciĂłt. IdeĂĄlis vĂĄlasztĂĄs hĂ©tvĂ©gi kĂŒlönlegessĂ©gkĂ©nt vagy vendĂ©gvĂĄrĂł fogĂĄskĂ©nt. KiprĂłbĂĄlhatĂł sertĂ©skarajjal vagy tofuval is!

ElƑkĂ©szĂŒlet 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 Ăłra 30 perc
3057 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g BĂșzaliszt
⭕ 20 g Cukor
⭕ 5 g SzĂĄrazĂ©lesztƑ
⭕ 5 g Só
⭕ 150 ml Víz
⭕ 400 g Csirkemell
⭕ 60 g Liszt
⭕ 1 db Tojás
⭕ 80 g Zsemlemorzsa
⭕ 50 ml Olaj a sĂŒtĂ©shez
⭕ 60 ml Tonkatsu szósz
⭕ 80 g Káposzta

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tĂĄlban keverd össze a bĂșzalisztet, cukrot, Ă©lesztƑt Ă©s sĂłt. Add hozzĂĄ a langyos vizet, majd gyĂșrd sima, rugalmas tĂ©sztĂĄvĂĄ. Tipp: ha tĂșl ragad, kevĂ©s liszt segĂ­t, ha szĂĄraz, cseppents mĂ©g vizet hozzĂĄ.

    2

    Letakarva keleszd meleg helyen 1 ĂłrĂĄn ĂĄt, mĂ­g a tĂ©szta duplĂĄjĂĄra nƑ. Tipp: a sĂŒtƑbe tĂ©ve csak a vilĂĄgĂ­tĂĄst kapcsold be – ez tökĂ©letes környezet a kelĂ©shez.

    3

    Oszd 8 rĂ©szre a tĂ©sztĂĄt, formĂĄzd ovĂĄlisra, hajtsd fĂ©lbe, sĂŒtƑpapĂ­rral elvĂĄlasztva tedd a pĂĄrolĂłba. Keleszd Ășjabb 15 percig, majd pĂĄrold 10–12 percig közepes lĂĄngon. Tipp: ne emeld fel a fedƑt fƑzĂ©s közben!

    4

    A csirkemellet lapjĂĄban felezd, sĂłzd, majd panĂ­rozd: elƑször lisztbe, tojĂĄsba, vĂ©gĂŒl zsemlemorzsĂĄba forgasd. Tipp: ha kĂ©tszer panĂ­rozod, extra ropogĂłs lesz!

    5

    ForrĂł olajban (kb. 170–180°C) sĂŒsd aranybarnĂĄra a csirkĂ©t 3–4 perc oldalankĂ©nt. Szed le papĂ­rtörlƑre. Tipp: ha kis buborĂ©kok jelennek meg a panĂ­ron, akkor tökĂ©letes a hƑmĂ©rsĂ©klet!

    6

    A kĂĄposztĂĄt vĂĄgd vĂ©kony csĂ­kokra. Tipp: ha jeges vĂ­zbe ĂĄztatod tĂĄlalĂĄs elƑtt, ropogĂłsabb lesz, de mindig jĂłl szĂĄrĂ­tsd meg.

    7

    Nyisd szét a bao bucikat, helyezz bele egy szelet katsu csirkét, pår szål kåposztåt, majd locsold meg tonkatsu szósszal. Tålald azonnal. Tipp: megszórhatod szezåmmaggal is a låtvåny és íz kedvéért.