Katsu Chicken Bao japán bundás csirkével és tonkatsu szósszal

Katsu Chicken Bao – japán bundás csirke tonkatsu szósszal

A tonkatsu, vagyis a japán rántott hús a nyugati konyhákból származó inspirációra alakult ki a Meiji-korban, majd saját karaktert kapott a japán gasztronómiában. A bao buci, amely eredetileg Kínából ered, a kelet-ázsiai konyhákban találkozott a ropogós tonkatsu-val – így született meg a Katsu Chicken Bao. Ahogy a csirke aranybarnára sül a forró olajban, és a friss párolt buci illata betölti a konyhát, egy különleges fúziós street food étel elevenedik meg. A katsu tökéletessége a panír ropogósságában rejlik – ügyelj a megfelelő hőmérsékletre, és ne zsúfold túl a serpenyőt. A káposzta friss roppanása és a tonkatsu szósz édeskés-savanykás íze teszi teljessé a kompozíciót. Ideális választás hétvégi különlegességként vagy vendégváró fogásként. Kipróbálható sertéskarajjal vagy tofuval is!

Előkészület 30 perc
Elkészítés 1 óra
Teljes 1 óra 30 perc
3057 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Búzaliszt
20 g Cukor
5 g Szárazélesztő
5 g
150 ml Víz
400 g Csirkemell
60 g Liszt
1 db Tojás
80 g Zsemlemorzsa
50 ml Olaj a sütéshez
60 ml Tonkatsu szósz
80 g Káposzta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, cukrot, élesztőt és sót. Add hozzá a langyos vizet, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává. Tipp: ha túl ragad, kevés liszt segít, ha száraz, cseppents még vizet hozzá.

    2

    Letakarva keleszd meleg helyen 1 órán át, míg a tészta duplájára nő. Tipp: a sütőbe téve csak a világítást kapcsold be – ez tökéletes környezet a keléshez.

    3

    Oszd 8 részre a tésztát, formázd oválisra, hajtsd félbe, sütőpapírral elválasztva tedd a párolóba. Keleszd újabb 15 percig, majd párold 10–12 percig közepes lángon. Tipp: ne emeld fel a fedőt főzés közben!

    4

    A csirkemellet lapjában felezd, sózd, majd panírozd: először lisztbe, tojásba, végül zsemlemorzsába forgasd. Tipp: ha kétszer panírozod, extra ropogós lesz!

    5

    Forró olajban (kb. 170–180°C) süsd aranybarnára a csirkét 3–4 perc oldalanként. Szed le papírtörlőre. Tipp: ha kis buborékok jelennek meg a paníron, akkor tökéletes a hőmérséklet!

    6

    A káposztát vágd vékony csíkokra. Tipp: ha jeges vízbe áztatod tálalás előtt, ropogósabb lesz, de mindig jól szárítsd meg.

    7

    Nyisd szét a bao bucikat, helyezz bele egy szelet katsu csirkét, pár szál káposztát, majd locsold meg tonkatsu szósszal. Tálald azonnal. Tipp: megszórhatod szezámmaggal is a látvány és íz kedvéért.