Katsu Don tálalva, ropogós sertéshússal és zöldhagymával

Katsu Don

A Katsu Don egy ikonikus japán étel, amely tökéletesen ötvözi a ropogós panírozott sertéshúst a selymes hagymás-tojásos szósszal, mindezt egy tál rizs tetején tálalva. Ez az étel a japán háztartások kedvelt fogása, és sokszor készítik különleges alkalmakkor, például vizsgák előtt, mivel a \'katsu\' szó győzelmet is jelent japánul. A Katsu Don az egyszerűség és az ízletes harmónia megtestesítője, amelyet könnyű elkészíteni otthon is.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Sertéskaraj (vékony szeletekben)
100 g Liszt
3 db Tojás
150 g Zsemlemorzsa (panko)
500 ml Olaj (sütéshez)
1 db Hagyma (vékony szeletekben)
3 ek. Szójaszósz
3 ek. Mirin (édes rizsbor)
150 ml Dashi alaplé
1 ek. Cukor
4 adag Főtt rizs (tálaláshoz)
2 szál Friss zöldhagyma (tálaláshoz)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Sózd és borsozd a sertéskaraj szeleteket, majd forgasd meg először a lisztben, utána a felvert tojásban, végül a zsemlemorzsában (panko).

    A liszt segít a tojásnak megtapadni a húson, a panko pedig ropogósabb kérget biztosít. Ügyelj arra, hogy a panko morzsa egyenletesen fedje a húst.

    2

    Forrósítsd fel az olajat egy mély serpenyőben, és süsd a panírozott sertésszeleteket aranybarnára, oldalanként 3-4 perc alatt. Helyezd őket papírtörlőre, hogy felszívja a felesleges olajat.

    Az olaj hőmérsékletének megfelelőnek kell lennie, különben a hús vagy túl gyorsan sül meg kívül, vagy túl sok olajat szív magába. Használj konyhai hőmérőt, ha van rá lehetőséged. Ha az olaj nem elég forró, a panír leeshet.

    3

    Egy kisebb serpenyőben keverd össze a dashi alaplevet, szójaszószt, mirint és cukrot. Forrald fel, majd add hozzá a vékony szeletekre vágott hagymát, és főzd puhára.

    Ha nincs dashi alapleved, használhatsz csirke alaplevet is, de a dashi adja az igazi japán ízt.

    4

    Verd fel a maradék tojást, és öntsd a hagymás szószba. Lassú tűzön főzd tovább, amíg a tojás lágyan megszilárdul.

    Ne főzd túl a tojást, mert akkor rágós lesz. A lényeg, hogy lágy és krémes maradjon.

    5

    Szeleteld fel a sült sertéshúst, és helyezd a hagymás-tojásos szósz tetejére. Főzd még 1-2 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A húst ferdén szeleteld fel, így szebb és könnyebben fogyasztható.

    6

    Tálald a kész Katsu Dont forrón, egy tál főtt rizs tetején. Szórd meg friss zöldhagymával díszítésként.

    A japán rizs (sushi rizs) a legjobb választás, mert ragacsosabb és jobban tartja a formáját.