Katsu Omurice japán tojásos rizs csirkével és szezámmaggal

Katsu Omurice

A Katsu Omurice egy népszerű japán étel, amely a tradicionális omurice és a panírozott csirke, a katsu kombinációja. A friss, meleg rizs, a lágy tojás és a ropogós csirke tökéletes egyensúlyban van, miközben a szójaszósz és a ketchup egyedülálló ízt ad az ételnek. A Katsu Omurice ideális választás egy gyors, de tápláló étkezéshez, és könnyedén variálható zöldségekkel vagy más köretekkel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Rizs
2 db Csirke mellen
100 g Panírozó liszt
3 db Tojás
50 g Zöldborsó
3 ek. Ketchup
2 ek. Sütőolaj
0.5 tk.
0.5 tk. Bors
2 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámmag

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkemellet szeleteld fel, majd panírozd be lisztbe, tojásba, és végül zsemlemorzsába.

    A panírozás során ügyelj arra, hogy minden szelet teljesen befedje a panír, így a hús kívül ropogós, belül pedig szaftos lesz.

    2

    Forrósíts fel olajat egy serpenyőben, és süsd meg a csirkét mindkét oldalon, amíg aranybarna és ropogós lesz.

    Az olajat ne hagyd túlságosan forrón, különben a panír megég, miközben a hús belseje nyers marad.

    3

    A tojásokat verd fel, sózd, borsozd, majd öntsd egy serpenyőbe. Készíts belőle egy puha omlettet.

    A tojást ne süsd túl, mert akkor nem lesz olyan lágy, mint szeretnénk.

    4

    Közben a főtt rizst egy serpenyőben melegítsd fel, add hozzá a zöldborsót, a ketchupot és a szójaszószt, majd keverd össze alaposan.

    Ne süsd túl a rizst, hogy ne veszítse el a puhaságát. A ketchup és a szójaszósz biztosítják az étel jellegzetes ízét.

    5

    A kész omlettet tedd a rizs tetejére, majd helyezd rá a sült csirkét.

    Tálalás előtt finoman vágd fel az omlettet, hogy a tojás szépen ráfolyjon a rizsre.

    6

    Szórj szezámmagot a kész étel tetejére, és tálald frissen.

    A szezámmag extra ízt és textúrát ad az ételnek, de akár más magvakat is használhatsz, mint a tökmag vagy napraforgómag.