Katsu Szószban, ropogós panírozott sertésborda tonkatsu szósszal

Katsu Szószban

A katsu szószban egy klasszikus japán étel, amely panírozott sertésbordát kínál gazdag, édes-savanyú tonkatsu szósszal. Az étel könnyen elkészíthető és gyorsan tálalható, mégis tele van gazdag ízekkel. A panírozott hús ropogóssága és a szósz ízletes, fűszeres kombinációja tökéletes harmóniát alkot. A katsu szószban tradicionálisan rizssel vagy salátával tálalják, de a tonkatsu szósz gazdag íze minden falatban élményt nyújt.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
4 db Pork chop
100 g Panko breadcrumbs
1 db Egg
50 g All-purpose flour
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 db Cabbage
500 ml Vegetable oil
2 ek. Tonkatsu sauce
1 ek. Mirin
200 ml Dashi broth

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Preheat the oil in a deep pan to 170°C for frying.

    Test the oil with a small piece of breadcrumb to make sure it\'s hot enough.

    2

    Season the pork chops with soy sauce and sesame oil, then dredge in the flour, dip in the beaten egg, and coat with panko breadcrumbs.

    For an extra crispy coating, press the panko breadcrumbs firmly onto the pork chops.

    3

    Carefully fry the pork chops in the hot oil for about 4-5 minutes on each side, or until golden brown and crispy.

    Fry the pork chops in batches to avoid overcrowding the pan.

    4

    Once fried, drain the pork chops on paper towels to remove excess oil.

    Allow the pork chops to rest for a minute to ensure they stay crispy.

    5

    In a separate pan, combine dashi broth, soy sauce, mirin, and tonkatsu sauce. Bring it to a simmer until it thickens.

    Adjust the sweetness of the sauce by adding more mirin if necessary.

    6

    Place the fried pork chops into the simmering sauce and let them soak for a couple of minutes.

    Make sure the pork chops are fully covered with the sauce.

    7

    Serve the katsu szószban with shredded cabbage on the side.

    For an extra layer of flavor, serve with steamed rice or a small salad.