Katsuo tataki, friss tonhal újhagymával és szezámmaggal díszítve

Katsuo tataki újhagymával

A Katsuo tataki a japán konyha egyik klasszikus ételének számít, amely a tonhal szeletelésére épít. Az étel alapja, hogy a tonhalat gyorsan megpirítják a külső oldalán, miközben belül nyers marad. Az étel hagyományosan friss újhagymával és szezámmaggal van díszítve, és egy finom, savanyú szósszal tálalják. A Katsuo tataki a japán étkezések fontos része, mivel friss és ízletes, gyorsan elkészíthető, és gazdag tápanyagokban.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 4 perc
Teljes 14 perc
300 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Tonhal
1 ek. Olívaolaj
2 ek. Soya szósz
1 ek. Vörösbor ecet
2 szál Friss újhagyma
1 ek. Szezámmag
1 cm Gyömbér
0.5 tk. Frissen őrölt fekete bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A tonhalat vágd szeletekre, és az egyes szeleteket óvatosan kend meg egy kevés olívaolajjal.

    Fontos, hogy a tonhal friss legyen, mivel a tataki alapja a nyers tonhal, amit enyhén megsütünk.

    2

    A gyömbért hámozd meg és reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a soya szósszal és a vörösbor ecettel.

    A gyömbér íze frissítő, és jól kiegészíti a soya szósz sósságát.

    3

    A tonhal szeleteket forró serpenyőben, 1-2 percig, mindkét oldalon pirítsd meg. A belső résznek nyersnek kell maradnia.

    A tonhalat magas hőfokon pirítsd, hogy kívül ropogós legyen, de belül puha és nyers maradjon.

    4

    Miután a tonhal megsült, vágd vékony szeletekre, és tálald egy tányérra.

    A szeletelés előtt hagyd egy kicsit hűlni a tonhalt, hogy könnyebben szeletelhető legyen.

    5

    A friss újhagymát vágd apróra és szórd a tonhal szeletek tetejére.

    Az újhagyma frissessége és enyhe csípőssége jól illik a tonhalhoz.

    6

    A kész katsuo tatakit öntsd le a soya szószos-ecetes keverékkel, majd szórd meg szezámmaggal.

    A szezámmag gazdag ízt és egy kis ropogósságot ad az ételnek.

    7

    Frissen őrölt fekete borssal díszítsd a kész ételt, és azonnal tálald.

    A bors egy kis pikantériát ad az ételhez, és kiemeli a tonhal ízét.