A tonhalat vágd szeletekre, és az egyes szeleteket óvatosan kend meg egy kevés olívaolajjal.
Fontos, hogy a tonhal friss legyen, mivel a tataki alapja a nyers tonhal, amit enyhén megsütünk.
A gyömbért hámozd meg és reszeld le, majd egy kis tálban keverd össze a soya szósszal és a vörösbor ecettel.
A gyömbér íze frissítő, és jól kiegészíti a soya szósz sósságát.
A tonhal szeleteket forró serpenyőben, 1-2 percig, mindkét oldalon pirítsd meg. A belső résznek nyersnek kell maradnia.
A tonhalat magas hőfokon pirítsd, hogy kívül ropogós legyen, de belül puha és nyers maradjon.
Miután a tonhal megsült, vágd vékony szeletekre, és tálald egy tányérra.
A szeletelés előtt hagyd egy kicsit hűlni a tonhalt, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
A friss újhagymát vágd apróra és szórd a tonhal szeletek tetejére.
Az újhagyma frissessége és enyhe csípőssége jól illik a tonhalhoz.
A kész katsuo tatakit öntsd le a soya szószos-ecetes keverékkel, majd szórd meg szezámmaggal.
A szezámmag gazdag ízt és egy kis ropogósságot ad az ételnek.
Frissen őrölt fekete borssal díszítsd a kész ételt, és azonnal tálald.
A bors egy kis pikantériát ad az ételhez, és kiemeli a tonhal ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.