Kávés kulfi diós és pisztáciás töltelékkel, tálalva

Kávés Kulfi

A kulfi egy hagyományos indiai desszert, amely hűsítő, krémes textúrával rendelkezik, és az indiai forró éghajlaton igazi kedvenc. A kávés kulfi egy különleges változata ennek a desszertnek, amely a kávé és a diófélék gazdag ízét ötvözi a krémes állaggal. Ez a desszert tökéletes választás azoknak, akik valami újat és frissítőt keresnek a hagyományos fagyik mellett.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
650 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
500 ml Teljes tej
200 ml Tejszín
100 g Cukor
2 ek. Kávépor
1 ek. Kukoricakeményítő
1 tk. Rózsavíz
30 g Mandula
20 g Pistácia
2 ek. Kávészirup (opcionális)

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    A tejet és tejszínt öntsd egy közepes lábasba, és kezdd el melegíteni alacsony lángon.

    Ne hagyd, hogy a tej felforrjon, mert könnyen kifuthat.

    2

    A cukrot, a kávéport és a kukoricakeményítőt egy külön tálban keverd el, majd adj hozzá egy kevés tejet, hogy sima pasztát kapj.

    A paszta segít abban, hogy a keményítő egyenletesen oldódjon fel a meleg tejen.

    3

    A pasztát öntsd bele a meleg tejes keverékhez, és folyamatosan kevergetve főzd addig, amíg sűrűsödni kezd.

    A főzés közben folyamatos kevergetés segít elkerülni, hogy a keverék leégjen.

    4

    Amikor a keverék besűrűsödött, vedd le a tűzről, és add hozzá a rózsavizet. Hagyd egy kicsit hűlni.

    A rózsavíz egy finom, virágos ízt ad a kulfinak, de ne használd túl sokat, mert dominálhat.

    5

    A mandulát és a pistáciát apróra vágva add hozzá a kihűlt keverékhez.

    A diófélék aprítása segít abban, hogy egyenletesen eloszoljanak a kulfi textúrájában.

    6

    Öntsd a keveréket kis fagyasztóformákba, és fagyaszd le legalább 6 órán keresztül, vagy amíg teljesen meg nem dermed.

    A kulfi akkor lesz a legfinomabb, ha egy egész éjszakán át pihen a fagyasztóban.

    7

    Tálalás előtt, ha szeretnéd, önthetsz rá egy kis kávészirupot, hogy még intenzívebb kávéízt adjon.

    A kávészirup ad egy édes, gazdag ízt, amely még finomabbá teszi a kulfit.