A csirke bĆrt alaposan tisztĂtsd meg, Ă©s vĂĄgd kisebb darabokra. Keverd össze a szĂłjaszĂłszt, mirint, cukrot, aprĂłra vĂĄgott fokhagymĂĄt Ă©s reszelt gyömbĂ©rt egy tĂĄlban, hogy elkĂ©szĂtsd a marinĂĄdot.
A csirke bĆre legyen friss, hogy a pörkölĂ©s sorĂĄn szĂ©p ropogĂłs legyen.
A csirke bĆrdarabokat tedd a marinĂĄdba, Ă©s hagyd pĂĄcolĂłdni minimum 30 percig, de ha idĆd engedi, akĂĄr 2-3 ĂłrĂĄn ĂĄt is pihenhet a hƱtĆben.
A marinĂĄlĂĄs sorĂĄn az Ăzek jobban ĂĄtjĂĄrjĂĄk a bĆrt, Ăgy sokkal Ăzletesebb lesz a vĂ©geredmĂ©ny.
MiutĂĄn a csirke bĆre pihent a marinĂĄdban, hevĂts fel egy serpenyĆt olĂvaolajon. Tedd bele a bĆrdarabokat, Ă©s közepes lĂĄngon sĂŒsd Ćket ropogĂłsra. Ez körĂŒlbelĂŒl 7-10 percet vesz igĂ©nybe.
Figyelj arra, hogy ne Ă©gjenek meg a csirke bĆrĂ©nek szĂ©lei, Ă©s közben gyakran forgasd Ćket, hogy egyenletesen sĂŒljenek.
Amikor a bĆr ropogĂłs Ă©s aranybarna, szĂłrd meg a tetejĂ©t szezĂĄmmaggal Ă©s aprĂłra vĂĄgott zöldhagymĂĄval.
A szezĂĄmmag Ă©s a zöldhagyma friss Ăzt Ă©s ropogĂłs textĂșrĂĄt ad a yakitorinak.
TĂĄlald az elkĂ©szĂŒlt kawa yakitorit melegen, akĂĄr egy kis rizs vagy salĂĄta kĂsĂ©retĂ©ben.
A yakitori remek elĆĂ©tel vagy könnyƱ vacsora, friss Ă©s finom Ăzekkel.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.