Kebab zöldsĂ©gekkel, csirkehĂșssal Ă©s friss joghurttal

Kebab zöldségekkel

A kebab a közel-keleti konyha egyik legismertebb Ă©tke, amelyet kĂŒlönfĂ©le hĂșsokkal Ă©s zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂ­tenek. Az Ă©tel törtĂ©nete Ă©vezredekre nyĂșlik vissza, Ă©s azĂłta szĂĄmos vĂĄltozata alakult ki. A zöldsĂ©gekkel kĂ©szĂŒlt kebab nemcsak finom, hanem egĂ©szsĂ©ges is, mivel a grillezĂ©s sorĂĄn a hĂșs Ă©s a zöldsĂ©gek megƑrzik friss Ă­zĂŒket Ă©s tĂĄpanyagaikat. A joghurtos kiegĂ©szĂ­tƑ Ă©s a fƱszerek mĂ©g Ă­nycsiklandĂłbbĂĄ teszik ezt a könnyƱ Ă©telt, amely ideĂĄlis vĂĄlasztĂĄs a nyĂĄri grill partikhoz vagy egy gyors vacsorĂĄhoz.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 500 g CsirkehĂșs (comb vagy mell)
⭕ 2 db Paprika
⭕ 1 db Hagyma
⭕ 1 db Cukkini
⭕ 3 gerezd Fokhagyma
⭕ 100 g Olivás joghurt
⭕ 2 ek. FƱszerkeverĂ©k (kebab fƱszerkeverĂ©k)
⭕ 2 ek. Olívaolaj
⭕ 0.5 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció

    Elkészítési Lépések

    1

    A csirkehĂșst vĂĄgd fel kis kockĂĄkra, majd a joghurtot, fokhagymĂĄt, fƱszerkeverĂ©ket, sĂłt Ă©s borsot keverd össze egy tĂĄlban, Ă©s marinĂĄld benne a csirkĂ©t 30-60 percig.

    MinĂ©l hosszabb ideig marinĂĄlod, annĂĄl Ă­zesebb lesz a csirke. Ha kevĂ©s az idƑd, legalĂĄbb 20 percet hagyd pihenni.

    2

    A paprikĂĄt, hagymĂĄt Ă©s cukkinit vĂĄgd fel nagyobb darabokra, hogy a zöldsĂ©gek jĂłl ĂĄtsĂŒljenek a kebab mellett.

    A zöldsĂ©geket prĂłbĂĄld egyenlƑ mĂ©retƱ darabokra vĂĄgni, hogy egyenletesen sĂŒljenek.

    3

    Egy nyĂĄrsra alternĂĄlva fƱzd fel a csirke darabokat Ă©s a zöldsĂ©geket, ĂŒgyelve arra, hogy ne legyenek tĂșl szorosak, Ă­gy a kebab egyenletesen sĂŒlhet.

    Ha nem fĂ©r el minden a nyĂĄrson, kĂ©szĂ­thetsz kĂ©t kĂŒlön nyĂĄrsat is.

    4

    A kebabokat egy elƑmelegĂ­tett grillezƑn vagy serpenyƑben 10-15 percig grillezd, amĂ­g a csirke ĂĄtsĂŒl Ă©s a zöldsĂ©gek megpuhulnak.

    IdƑnkĂ©nt forgasd meg a nyĂĄrsat, hogy minden oldalrĂłl szĂ©pen megpiruljanak.

    5

    A kész kebabokat tålalhatod friss joghurttal vagy pita kenyérrel, és salåtåval.

    Friss citromlĂ©val is meglocsolhatod a kebabot, hogy mĂ©g frissĂ­tƑbb Ă­zt kapjon.