A csirkehúst vágd fel kis kockákra, majd a joghurtot, fokhagymát, fűszerkeveréket, sót és borsot keverd össze egy tálban, és marináld benne a csirkét 30-60 percig.
Minél hosszabb ideig marinálod, annál ízesebb lesz a csirke. Ha kevés az időd, legalább 20 percet hagyd pihenni.
A paprikát, hagymát és cukkinit vágd fel nagyobb darabokra, hogy a zöldségek jól átsüljenek a kebab mellett.
A zöldségeket próbáld egyenlő méretű darabokra vágni, hogy egyenletesen süljenek.
Egy nyársra alternálva fűzd fel a csirke darabokat és a zöldségeket, ügyelve arra, hogy ne legyenek túl szorosak, így a kebab egyenletesen sülhet.
Ha nem fér el minden a nyárson, készíthetsz két külön nyársat is.
A kebabokat egy előmelegített grillezőn vagy serpenyőben 10-15 percig grillezd, amíg a csirke átsül és a zöldségek megpuhulnak.
Időnként forgasd meg a nyársat, hogy minden oldalról szépen megpiruljanak.
A kész kebabokat tálalhatod friss joghurttal vagy pita kenyérrel, és salátával.
Friss citromléval is meglocsolhatod a kebabot, hogy még frissítőbb ízt kapjon.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.