Főzd meg a burgonyát héjában, majd hagyd kissé kihűlni. Hámozd meg, és egy krumplinyomó segítségével törd pépesre, hogy teljesen sima állagot kapj.
A burgonyát ne főzd túl, mert akkor túl sok vizet szív magába, és a gnocchi ragacsos lesz. Inkább al dente legyen.
Keverd össze a tört burgonyát a liszttel, a tojássárgájával és a sóval. Gyúrd össze óvatosan, hogy egy lágy, de nem ragacsos tésztát kapj. Ne dolgozd túl, mert kemény lesz a gnocchi!
A liszt mennyisége függ a burgonya nedvességtartalmától. Kezdd kevesebb liszttel, és csak akkor adj hozzá többet, ha a tészta túl ragacsos. A tésztát gyorsan gyúrd össze, ne dolgozd túl, mert akkor kemény lesz a gnocchi.
Oszd a tésztát négy részre, majd mindegyikből sodorj hosszú, kb. 2 cm átmérőjű hengert. Egy éles késsel vágj belőle 2 cm-es darabokat.
A tésztát lisztezett felületen sodord, hogy ne ragadjon le.
A vágott darabokat formázhatod villával, hogy bordázott felületet kapjanak, ami jobban megtartja a szószt.
A villát lisztbe mártva könnyebben tudod a gnocchit formázni.
Forralj fel egy nagy fazék sós vizet. Dobd bele a gnocchikat, és főzd őket addig, amíg feljönnek a víz felszínére (kb. 2-3 perc). Ezután szűrd le.
A gnocchikat ne tedd egyszerre a vízbe, mert akkor összeragadnak. Inkább kisebb adagokban főzd őket. Amikor feljönnek a víz felszínére, azonnal szedd ki őket, mert túlfőhetnek.
Egy száraz serpenyőben pirítsd meg a diót alacsony lángon, amíg aranybarnára pirul, majd tedd félre.
A diót folyamatosan kevergesd, hogy egyenletesen piruljon, és ne égjen meg.
Egy serpenyőben olvaszd meg a vajat, majd öntsd hozzá a tejszínt, és alacsony lángon melegítsd fel.
A vajat ne hevítsd túl, mert akkor megbarnul.
Törd bele a kecskesajtot, és keverd addig, amíg teljesen elolvad a szószban.
Ha a kecskesajt nem olvad el teljesen, használhatsz egy botmixert, hogy simára turmixold a szószt.
Szórd bele a reszelt parmezánt, és keverd simára.
A parmezánt fokozatosan add hozzá, hogy ne csomósodjon össze a szósz.
Dobd bele a főtt gnocchikat, és óvatosan forgasd össze a kecskesajtos szósszal, hogy minden darabot bevonjon.
A gnocchit óvatosan forgasd össze a szósszal, hogy ne törjön össze.
Tálaláskor szórd meg friss aprított petrezselyemmel, pirított dióval és extra parmezánnal.
A dió pirításakor figyelj, hogy ne égjen meg, mert akkor keserű lesz. Használhatsz más zöldfűszereket is a petrezselyem helyett, például bazsalikomot vagy zsályát.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.