Kecskesajtos-rukkolás naan kenyér tálalva

Kecskesajtos-rukkolás naan

A kecskesajt selymes, enyhén pikáns íze és a rukkola borsos frissessége tökéletesen kiegészítik egymást ebben a különleges naan változatban. Az eredeti naan kenyér Indiából származik, de ez a fúziós recept európai hozzávalókkal teszi izgalmassá. Ahogy a naan sül a forró serpenyőben, a kecskesajt belül megolvad, míg kívül a tészta aranybarnára pirul. A rukkola nem fő meg teljesen, így megőrzi frissességét és karakteres ízét. Tipp: a rukkolát mindig csak a töltés előtt add hozzá, különben megereszkedik és elveszíti ízét. A kecskesajtot érdemes előre villával áttörni, hogy könnyebben kenhető legyen. Ez a naan kiváló könnyű vacsora, de akár előételként is tálalhatod salátával vagy egy kis balzsamecetes öntettel.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 35 perc
1380 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 6
300 g Búzaliszt
7 g Szárított élesztő
10 g Cukor
4 g
120 g Joghurt
100 ml Langyos víz
15 ml Olívaolaj
100 g Kecskesajt (lágy)
30 g Rukkola
20 g Olvasztott vaj

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A rukkolát alaposan mosd meg, majd itasd le egy tiszta konyharuhával. A kecskesajtot villával törd össze, hogy könnyen kenhető legyen.

    A rukkolát érdemes közvetlenül felhasználás előtt megmosni, hogy ne fonnyadjon meg.

    2

    Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Ez lesz a naan tésztaalapja.

    A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedveseket hozzáadnád, így egyenletesebben fognak eloszlani.

    3

    Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Keverd össze, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává.

    A joghurt legyen szobahőmérsékletű, a víz pedig langyos (ne forró!), hogy ne ölje meg az élesztőt.

    4

    Gyúrd legalább 10 percig. Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá kevés lisztet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.

    A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. A lisztet fokozatosan adagold, nehogy túl kemény legyen a tészta.

    5

    Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.

    A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely segíti a kelést, például a radiátor közelében vagy a sütőben alacsony hőfokon.

    6

    Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre. Formázz gombócokat, majd nyújtsd ki ovális formára őket.

    A gombócokat érdemes lisztezett felületen formázni, hogy ne ragadjanak le.

    7

    A kinyújtott naan egyik felét kend meg egy adag kecskesajttal, majd szórd rá a leitatott rukkolaleveleket. Hajtsd rá a másik felét, és nyomd le óvatosan, majd nyújtsd meg kissé újra.

    Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor kifolyhat sütés közben. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.

    8

    Forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szép barna foltok jelennek meg rajtuk.

    A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.

    9

    A kisült naanokat még melegen kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli a tészta ízét, és fényes felületet ad neki.

    A vajat fokhagymával vagy fűszernövényekkel is ízesítheted.

    10

    Tálald frissen – remekül illik saláták mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.

    Kínálhatod mellé fokhagymás mártogatóst vagy egy kis mézet is.