A rukkolát alaposan mosd meg, majd itasd le egy tiszta konyharuhával. A kecskesajtot villával törd össze, hogy könnyen kenhető legyen.
A rukkolát érdemes közvetlenül felhasználás előtt megmosni, hogy ne fonnyadjon meg.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, az élesztőt, a cukrot és a sót. Ez lesz a naan tésztaalapja.
A száraz hozzávalókat alaposan keverd össze, mielőtt a nedveseket hozzáadnád, így egyenletesebben fognak eloszlani.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat. Keverd össze, majd gyúrd sima, rugalmas tésztává.
A joghurt legyen szobahőmérsékletű, a víz pedig langyos (ne forró!), hogy ne ölje meg az élesztőt.
Gyúrd legalább 10 percig. Ha túl ragadós a tészta, adj hozzá kevés lisztet, de ügyelj arra, hogy ne legyen túl kemény.
A tészta akkor jó, ha elválik az edény falától és rugalmas tapintású. A lisztet fokozatosan adagold, nehogy túl kemény legyen a tészta.
Fedd le a tésztát, és hagyd meleg helyen kelni 1 órán át, amíg a duplájára nő.
A tésztát letakarhatod egy konyharuhával vagy folpackkal. A meleg hely segíti a kelést, például a radiátor közelében vagy a sütőben alacsony hőfokon.
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre. Formázz gombócokat, majd nyújtsd ki ovális formára őket.
A gombócokat érdemes lisztezett felületen formázni, hogy ne ragadjanak le.
A kinyújtott naan egyik felét kend meg egy adag kecskesajttal, majd szórd rá a leitatott rukkolaleveleket. Hajtsd rá a másik felét, és nyomd le óvatosan, majd nyújtsd meg kissé újra.
Ne tegyél túl sok tölteléket, mert akkor kifolyhat sütés közben. A széleket jól nyomkodd össze, hogy ne nyíljon szét.
Forrósíts fel egy serpenyőt, és süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, amíg szép barna foltok jelennek meg rajtuk.
A serpenyő legyen elég forró, de ne égesd meg a naanokat. Ha túl gyorsan barnulnak, vedd lejjebb a hőfokot.
A kisült naanokat még melegen kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli a tészta ízét, és fényes felületet ad neki.
A vajat fokhagymával vagy fűszernövényekkel is ízesítheted.
Tálald frissen – remekül illik saláták mellé, de önálló fogásként is megállja a helyét.
Kínálhatod mellé fokhagymás mártogatóst vagy egy kis mézet is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.