A kesudiót száraz serpenyőben pirítsd aranybarnára közepes lángon, majd durvára vágd és hagyd kihűlni.
A pirítás során figyelj, mert a kesudió hamar megég! Rendszeresen kevergesd, hogy egyenletesen piruljon.
Egy nagy tálban keverd össze a búzalisztet, élesztőt, cukrot és sót – ez lesz a naan tészta száraz alapja.
A cukor segíti az élesztő aktiválódását, a só pedig szabályozza a kelést.
Add hozzá a joghurtot, langyos vizet és olívaolajat, majd gyúrd sima, egynemű tésztává.
A joghurt adja a tészta puhaságát. Használhatsz görög joghurtot is.
Gyúrd legalább 10 percig, hogy a tészta rugalmas és levegős legyen. Ha ragad, kis liszttel korrigálhatod.
A hosszú gyúrás fejleszti a glutént, ami a tészta rugalmasságáért felelős.
Takard le a tésztát, és keleszd meleg helyen 1 órán keresztül, amíg a duplájára nem nő.
A sütőt előmelegítheted alacsony hőfokon (kb. 50°C), majd kikapcsolva ide teheted a tésztát kelni.
Oszd a megkelt tésztát 6 egyenlő részre. Formálj gombócokat, majd nyújtsd ki őket ovális formára.
A gombócokat pihentetheted pár percig nyújtás előtt, így könnyebben formázhatóak lesznek.
A kinyújtott naan egyik felére szórd rá a pirított, durvára vágott kesudiót. Hajtsd rá a másik felét, nyomd le óvatosan, majd nyújtsd meg kicsit újra.
A kesudiót finomra is vághatod, ha jobban szereted, ha egyenletesebben oszlik el a tésztában.
Forrósíts fel egy serpenyőt közepes lángon. Süsd a naanokat oldalanként 1-2 percig, míg barnás foltok jelennek meg rajtuk.
Ha nincs serpenyőd, sütőben is sütheted a naanokat magas hőfokon (kb. 220°C).
A kisült naanokat azonnal kend meg olvasztott vajjal – ez kiemeli az ízeket és puhává teszi a tésztát.
A vaj helyett használhatsz kókuszolajat is, ha szeretnéd fokozni a kókuszos ízt.
Tálald frissen – kiváló reggelihez, uzsonnára vagy akár egy könnyű, édeskés köretként.
Kínálhatod mézzel, juharsziruppal vagy joghurttal is.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.