A gram lisztet (besan) tedd egy nagy tálba, add hozzá a sót, a cukrot, a kurkumát és a joghurtot. Keverd alaposan össze.
A joghurt segít a tésztában, hogy puha és lágy legyen, így ne hagyd ki ezt az összetevőt.
Add hozzá a vizet, és keverd simára, hogy egy sűrű, de folyós tésztát kapj.
A víz mennyisége változhat a liszt típusától függően, ezért fokozatosan add hozzá.
A tésztát hagyd pihenni 10-15 percig, hogy a liszt jól felszívja a nedvességet.
Ez a pihenő idő segít a tészta állagának javításában, így a dhokla puhább lesz.
A tésztához add hozzá a szódabikarbónát, majd keverd jól össze, hogy habosabb és könnyebb legyen.
A szódabikarbóna a tésztát lággyá és pufóká teszi, szóval ne hagyd ki.
Az elkészült tésztát öntsd egy jól kikent gőzölő formába, majd gőzöld 15-20 percig, amíg a tésztája megszilárdul.
Ha nincs gőzölő formád, egy egyszerű tálat is használhatsz, de ne felejtsd el alulra vizet tenni.
Miután elkészült, vedd ki a formából, és hagyd egy kicsit hűlni.
A dhokla a legjobb, ha melegen tálalod, de hagyhatod hűlni is, hogy könnyebben szeletelhető legyen.
A fokhagymát és a zöld chilit vágd apróra, majd egy serpenyőben, olívaolajon pirítsd meg őket. Tedd rá a kész dhoklára.
A pirított fokhagyma és chili extra ízt ad a dhoklának, így érdemes figyelni, hogy ne égjenek meg.
Tálald a kész dhoklát friss korianderrel és citromlével díszítve.
A koriander és a citrom friss ízt ad, és tökéletes kiegészítője a fűszeres dhoklának.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.