A gram lisztet (besant) keverd össze a cukorral, sóval, szódabikarbónával és joghurttal egy nagy tálban. Add hozzá a vizet fokozatosan, hogy egy sima, közepes sűrűségű tésztát kapj.
A tészta állaga legyen krémes, de nem túl folyós. Ha szükséges, adj még hozzá egy kis vizet.
Az így kapott tésztát egy olajjal kikent edénybe öntsd, és simítsd el a tetejét. Az edénynek olyan nagynak kell lennie, hogy a tészta körülbelül 2-3 cm vastagságú legyen.
Ha nincs kifejezetten dhokla készítő formád, használhatsz bármilyen lapos, magas peremű tálat.
Helyezd a tálat egy gőzölő edénybe, és gőzöld a tésztát 15-20 percig, amíg teljesen átfő és megemelkedik. Ne nyisd ki a fedőt közben, mert a gőz elillanhat.
A gőzölés közben figyeld a tésztát – ha megemelkedik és nem ragad, akkor kész.
Amíg a dhokla készül, egy kis serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat. Add hozzá a mustármagot, a zöld chilit, a friss koriandert és a curry leveleket, és pirítsd őket néhány másodpercig, amíg a mustármagok kipattannak.
A zöld chili és curry levelek aromája nagyon fontos, hogy az étel igazán ízes legyen.
Ha a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres olajat. Hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel és tálald.
A dhokla szeletelése előtt hagyd hűlni egy kicsit, így könnyebben kezelhető lesz.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.