Khaman Instant Dhokla tálalva, fűszeres olajjal és korianderrel

Khaman Instant Dhokla

A Khaman Instant Dhokla az egyik legnépszerűbb indiai étel, amelyet hagyományosan reggelire vagy snackként fogyasztanak. A recept egyszerű és gyors, mégis gazdag ízvilággal rendelkezik. A Khaman az indiai \'dhokla\' egyik változata, de az instant verzió gyorsabb és praktikusabb, mivel nem igényel hosszú előkészítést. A fűszeres olaj és a koriander gazdagítja az ízét, így egy finom és tápláló étel lesz belőle. A Khaman Instant Dhokla ideális választás lehet bármilyen étkezéshez, és könnyen elérhető alapanyagokkal készíthető.

Előkészület 10 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 35 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
200 g Gram liszt (besan)
1 ek. Cukor
1 tk.
1 tk. Szódabikarbóna
2 ek. Joghurthoz
1 ek. Olaj
150 ml Víz
1 tk. Mustármag
1 db Zöld chili
1 csokor Friss koriander
6 db Curry levél

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A gram lisztet (besant) keverd össze a cukorral, sóval, szódabikarbónával és joghurttal egy nagy tálban. Add hozzá a vizet fokozatosan, hogy egy sima, közepes sűrűségű tésztát kapj.

    A tészta állaga legyen krémes, de nem túl folyós. Ha szükséges, adj még hozzá egy kis vizet.

    2

    Az így kapott tésztát egy olajjal kikent edénybe öntsd, és simítsd el a tetejét. Az edénynek olyan nagynak kell lennie, hogy a tészta körülbelül 2-3 cm vastagságú legyen.

    Ha nincs kifejezetten dhokla készítő formád, használhatsz bármilyen lapos, magas peremű tálat.

    3

    Helyezd a tálat egy gőzölő edénybe, és gőzöld a tésztát 15-20 percig, amíg teljesen átfő és megemelkedik. Ne nyisd ki a fedőt közben, mert a gőz elillanhat.

    A gőzölés közben figyeld a tésztát – ha megemelkedik és nem ragad, akkor kész.

    4

    Amíg a dhokla készül, egy kis serpenyőben melegíts egy evőkanál olajat. Add hozzá a mustármagot, a zöld chilit, a friss koriandert és a curry leveleket, és pirítsd őket néhány másodpercig, amíg a mustármagok kipattannak.

    A zöld chili és curry levelek aromája nagyon fontos, hogy az étel igazán ízes legyen.

    5

    Ha a dhokla elkészült, öntsd rá a fűszeres olajat. Hagyd pihenni pár percig, majd szeleteld fel és tálald.

    A dhokla szeletelése előtt hagyd hűlni egy kicsit, így könnyebben kezelhető lesz.