Khasta kachori édes tamarind szósszal, friss és fűszeres

Khasta kachori édes tamarind szósszal

A khasta kachori egy hagyományos indiai étel, amely a fűszeres töltelékkel teli ropogós tésztájáról ismert. Az édes tamarind szósz hozzáadása nemcsak különlegessé, hanem frissé is teszi ezt a finom előételt. Az indiai utcai ételek közé tartozó kachori különleges a gazdag ízek és a tökéletes ropogós textúra miatt. A kachori sokféle változatban elkészíthető, de a tamarind szósz a legjobb választás a töltelékkel. A khasta kachori minden étkezést különlegessé tesz, legyen szó egy családi ebédről vagy egy baráti összejövetelről.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 50 perc
700 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
250 g Fehér liszt
1 tk. Kukoricakemikália (ajwain)
1 tk.
2 ek. Olívaolaj
100 ml Meleg víz
1 tk. Korianderpor
1 tk. Kömény
200 g Fűszeres csicseriborsó töltelék
3 ek. Édes tamarind szósz

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Kezd a tésztával: egy nagy tálban keverd össze a lisztet, ajwainsót, és egy csipet sót. Add hozzá az olívaolajat, és keverd, amíg morzsás állagot kapsz.

    Használj finomlisztet, hogy a tészta könnyű és laza legyen. Az olaj segít, hogy a kachori kívül ropogós legyen.

    2

    Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze a tésztát. A tésztának sima és rugalmasnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.

    Ne ragadd le a tésztát! Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl kemény, pici vízzel lágyítsd.

    3

    Miután elkészült a tészta, takard le egy konyharuhával, és pihentesd 20 percig, hogy könnyebben formálható legyen.

    A pihentetés fontos, hogy a tészta ne szakadjon szét sütés közben.

    4

    Amíg a tészta pihen, készítsd elő a tölteléket. A fűszeres csicseriborsót egy serpenyőben melegítsd fel, majd adj hozzá korianderport és köményt. Keverd össze, amíg illatos lesz.

    Ha erősebb ízeket szeretnél, egy kis csiliport is hozzáadhatsz a töltelékhez.

    5

    Formázz kis golyókat a tésztából, majd egyesével nyújtsd ki őket kör alakúra. Helyezd a közepükbe egy kis csicseriborsós tölteléket, és zárd le a széleket úgy, hogy kis kis golyókat kapj.

    A kachori széleinek alaposan záródniuk kell, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.

    6

    Fűtött olajban süsd meg a kachorikat aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt. A kívül ropogós, belül puha kachori a legfinomabb.

    Süss kisebb adagokban, hogy a kachorik egyenletesen süljenek, és ne ragadjanak össze.

    7

    Tálald a khasta kachorit egy kis édes tamarind szósszal. Ez a fűszeres, savanykás szósz remekül illik a ropogós kachorikhoz.

    A tamarind szósz frissíti és kiegészíti a kachori fűszeres ízét. Ne hagyd ki!