Kezd a tésztával: egy nagy tálban keverd össze a lisztet, ajwainsót, és egy csipet sót. Add hozzá az olívaolajat, és keverd, amíg morzsás állagot kapsz.
Használj finomlisztet, hogy a tészta könnyű és laza legyen. Az olaj segít, hogy a kachori kívül ropogós legyen.
Fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet, és gyúrd össze a tésztát. A tésztának sima és rugalmasnak kell lennie. Ha szükséges, adj hozzá még egy kis vizet.
Ne ragadd le a tésztát! Ha túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet, ha túl kemény, pici vízzel lágyítsd.
Miután elkészült a tészta, takard le egy konyharuhával, és pihentesd 20 percig, hogy könnyebben formálható legyen.
A pihentetés fontos, hogy a tészta ne szakadjon szét sütés közben.
Amíg a tészta pihen, készítsd elő a tölteléket. A fűszeres csicseriborsót egy serpenyőben melegítsd fel, majd adj hozzá korianderport és köményt. Keverd össze, amíg illatos lesz.
Ha erősebb ízeket szeretnél, egy kis csiliport is hozzáadhatsz a töltelékhez.
Formázz kis golyókat a tésztából, majd egyesével nyújtsd ki őket kör alakúra. Helyezd a közepükbe egy kis csicseriborsós tölteléket, és zárd le a széleket úgy, hogy kis kis golyókat kapj.
A kachori széleinek alaposan záródniuk kell, hogy a töltelék ne szivárogjon ki sütés közben.
Fűtött olajban süsd meg a kachorikat aranybarnára, kb. 3-4 perc alatt. A kívül ropogós, belül puha kachori a legfinomabb.
Süss kisebb adagokban, hogy a kachorik egyenletesen süljenek, és ne ragadjanak össze.
Tálald a khasta kachorit egy kis édes tamarind szósszal. Ez a fűszeres, savanykás szósz remekül illik a ropogós kachorikhoz.
A tamarind szósz frissíti és kiegészíti a kachori fűszeres ízét. Ne hagyd ki!
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.