Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, a búzadarát, a sót és a cukrot. Egy másik kis tálban keverd el a száraz élesztőt egy kevés langyos vízzel, és hagyd állni 5 percig, amíg habosodni kezd.
A víz ne legyen túl forró, mert az elpusztíthatja az élesztőt. A langyos víz ideális hőmérséklete 30-35°C.
Öntsd az élesztős keveréket a lisztes keverékhez, majd fokozatosan adj hozzá több langyos vizet, miközben kevered. A tésztának lágy, kissé ragacsos állagúnak kell lennie.
A víz mennyisége függ a liszt minőségétől, ezért figyelj arra, hogy a tészta ne legyen se túl száraz, se túl folyékony.
Takard le a tálat egy tiszta konyharuhával, és hagyd kelni meleg helyen körülbelül 1 órán át, amíg a tészta a duplájára nő.
A kelesztéshez ideális hely a sütő, amit előmelegítettél 50°C-ra, majd kikapcsoltál.
Egy nagy serpenyőben hevíts fel bőséges mennyiségű növényi olajat közepes hőmérsékletre. Az olaj akkor megfelelő, ha egy kis darab tészta azonnal pezsegni kezd benne.
Az olaj hőmérsékletének pontos beállításához használj konyhai hőmérőt. Az ideális hőmérséklet 170-180°C.
Olajos kézzel csippents le egy kisebb darab tésztát, formázz belőle egy kis gombócot, majd az ujjaddal készíts egy lyukat a közepébe, hogy fánk formájú legyen.
Az olajos kéz megakadályozza, hogy a tészta ráragadjon a kezedre.
Óvatosan helyezd az olajba a tésztát, és süsd mindkét oldalát aranybarnára, körülbelül 2-3 perc alatt oldalanként.
Ne tegyél túl sok tésztát egyszerre a serpenyőbe, mert az lehűti az olajat, és a fánkok nem sülnek meg egyenletesen.
A megsült khfafokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd még melegen szórd meg porcukorral vagy tálald mézzel.
Azonnal tálalva a legfinomabb, de másnap is fogyasztható.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.