A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót és a tojást, majd fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Kézzel vagy egy gépi mixerrel gyúrd sima, rugalmas tésztává. Hagyd pihenni 30 percig.
A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.
A darálthúst tedd egy tálba. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és csípős paprikát is add hozzá. Keverd jól össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.
A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy a kívánt csípősséget elérd.
Tedd hozzá a pirospaprikát és a koriandert a húsos keverékhez, majd keverd újra, hogy minden jól összeálljon. Sózd meg ízlés szerint.
A koriander friss, aromás ízt ad, és tökéletesen kiegészíti a fűszeres húskeveréket.
A tésztát oszd fel egyenlő részekre, és mindegyikből formálj golyót. Ezután minden golyót nyújts ki, és a közepébe tegyél egy evőkanálnyi húsos tölteléket.
A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.
A formázott khinkalit tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg a tészta megpuhul és a hús átsül.
A khinkalit akkor vedd ki, amikor a tészta már nem tapad, és a víz ismét tiszta lesz.
Tálald a kész khinkalit forrón, egy kevés olívaolajjal meglocsolva, és díszítsd friss korianderrel.
Az olívaolaj gazdag ízt ad, és segít, hogy a khinkali még finomabb legyen.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.