Khinkali csípős paprikával, ínycsiklandó fűszeres étel, gazdag ízekkel és friss korianderrel

Khinkali csípős paprikával

A Khinkali a georgiai konyha egyik legismertebb ételévé vált, és gyakran tálalják családi összejöveteleken vagy ünnepi alkalmakra. Az étel fűszeres töltelékével és vastag, enyhén enyhén savanykás tésztájával különleges ízélményt nyújt. A csípős paprika hozzáadása még inkább kiemeli a gazdag ízeket, így ez a változat azok számára készült, akik szeretik a pikáns ételeket. A koriander frissessége és az olívaolaj gazdagsága tökéletes kiegészítése az ételnek.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Búzaliszt
200 ml Meleg víz
1 db Tojás
1 tk.
500 g Darálthús (marha és sertés keveréke)
1 db Hagyma
2 gerezd Fokhagyma
2 db Csípős paprika
1 ek. Koriander
2 ek. Olívaolaj
1 tk. Pirospaprika
1 tk.

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet tedd egy tálba, add hozzá a sót és a tojást, majd fokozatosan öntsd hozzá a meleg vizet. Kézzel vagy egy gépi mixerrel gyúrd sima, rugalmas tésztává. Hagyd pihenni 30 percig.

    A tészta pihentetése segít abban, hogy rugalmas és könnyen kezelhető legyen.

    2

    A darálthúst tedd egy tálba. Az apróra vágott hagymát, fokhagymát és csípős paprikát is add hozzá. Keverd jól össze, hogy egyenletesen eloszoljanak a fűszerek.

    A csípős paprika mennyiségét ízlés szerint változtathatod, hogy a kívánt csípősséget elérd.

    3

    Tedd hozzá a pirospaprikát és a koriandert a húsos keverékhez, majd keverd újra, hogy minden jól összeálljon. Sózd meg ízlés szerint.

    A koriander friss, aromás ízt ad, és tökéletesen kiegészíti a fűszeres húskeveréket.

    4

    A tésztát oszd fel egyenlő részekre, és mindegyikből formálj golyót. Ezután minden golyót nyújts ki, és a közepébe tegyél egy evőkanálnyi húsos tölteléket.

    A tészta széleit jól nyomd össze, hogy a töltelék ne folyjon ki főzés közben.

    5

    A formázott khinkalit tedd forrásban lévő sós vízbe, és főzd őket 10-15 percig, amíg a tészta megpuhul és a hús átsül.

    A khinkalit akkor vedd ki, amikor a tészta már nem tapad, és a víz ismét tiszta lesz.

    6

    Tálald a kész khinkalit forrón, egy kevés olívaolajjal meglocsolva, és díszítsd friss korianderrel.

    Az olívaolaj gazdag ízt ad, és segít, hogy a khinkali még finomabb legyen.