Khinkali sertéshússal friss korianderrel tálalva

Khinkali sertéshússal

A khinkali egy híres grúz étel, amelyet tradicionálisan sertéshússal és fűszerekkel készítenek. Az étel népszerűsége Grúzián kívül is elterjedt, és különféle töltelékekkel készíthető, a húsos verziók az egyik legkedveltebbek. A khinkali egy olyan étel, amely nemcsak az ízekre, hanem a formájára is figyelmet fordít. A hagyományos grúz étkezések egyik központi fogása, és gyakran tálalják ünnepi alkalmakra.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 30 perc
800 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
400 g Sertéshús
1 db Hagyma
3 gerezd Fokhagyma
1 tk. Koriander
1 tk.
0.5 tk. Bors
100 ml Víz
2 ek. Olívaolaj
300 g Tészta

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A sertéshúst apróra vágjuk vagy ledaráljuk, majd egy tálba tesszük. A hagymát finomra vágjuk, a fokhagymát zúzzuk.

    A sertéshús minél apróbbra van vágva, annál könnyebben be tudja szívni az ízeket.

    2

    A tálba tesszük a zúzott fokhagymát, apróra vágott hagymát, koriandert, sót és borsot. Az egészet jól összekeverjük.

    A fűszerek segítenek kiemelni a hús ízét, és a koriander különleges ízt ad a khinkalinak.

    3

    A vizet és olívaolajat egy tálba tesszük, majd a tészta hozzávalóit – a vizet, lisztet, sót – összegyúrjuk, hogy sima tésztát kapjunk.

    A tészta ne legyen túl kemény, inkább rugalmas, hogy könnyen formázható legyen.

    4

    A tésztát pihentetjük 20 percig, majd kis gombócokat formázunk belőle, kinyújtjuk, és a közepébe egy evőkanálnyi tölteléket teszünk.

    A tésztát nyújtsd vékonyra, hogy könnyen főhessen a khinkali. Az alján a tészta legyen erősebb, hogy megtartsa a tölteléket.

    5

    A tészta széleit összecsípjük, hogy egy kis batyut formáljunk belőle, majd a szélét a közepére hajtjuk, és felcsavarjuk.

    A tésztát ügyesen hajtsd össze, hogy ne szakadjon ki a főzés közben, és a töltelék ne folyjon ki belőle.

    6

    A khinkalit forró, sós vízben 10-12 percig főzzük, amíg a tészta puha és átsült lesz.

    A khinkali akkor kész, ha a tészta könnyen elválik a víztől, és a hús teljesen megpuhul.

    7

    Tálalás előtt friss korianderrel díszíthetjük. Tálald forrón, akár egy kis tejföllel, vagy savanyúsággal.

    A khinkali legjobb forrón, friss korianderrel és savanyú szósszal.