Egy nagy tálban keverd össze a lisztet és a sót. Fokozatosan adj hozzá langyos vizet, és gyúrd össze egy rugalmas, sima tésztává. Takard le és hagyd pihenni 30 percig.
A tészta akkor jó, ha nem ragad az edény falához. Ha túl kemény, adj hozzá még egy kevés vizet, ha túl lágy, akkor lisztet.
Aprítsd fel a hagymát és a fokhagymát, majd keverd össze a darált marhahússal. Fűszerezd fekete borssal és köménymaggal.
A hagymát nagyon apróra vágd, hogy jól elkeveredjen a hússal és ne legyen túl domináns az íze. Kísérletezhetsz más fűszerekkel is, például pirospaprikával vagy korianderrel.
A pihentetett tésztát lisztezett felületen nyújtsd ki vékonyra, majd vágd kisebb kör vagy téglalap alakú darabokra.
A tésztát minél vékonyabbra nyújtsd ki, hogy a khushuur ropogós legyen. Használj pizzavágót vagy éles kést a daraboláshoz.
Tegyél egy-egy evőkanál tölteléket a tésztalapok egyik felére, majd hajtsd rá a másik felét. Nyomkodd össze a széleket, hogy a töltelék ne szivárogjon ki.
A széleket alaposan nyomkodd össze, akár egy villával is, hogy biztosan záródjanak. Ha a tészta túl száraz, nedvesítsd be a széleket egy kis vízzel, hogy jobban tapadjanak.
Egy nagy serpenyőben vagy wokban hevíts fel bőséges mennyiségű növényi olajat közepes hőmérsékletre. Az olaj akkor megfelelő, ha egy kis darab tészta azonnal pezsegni kezd benne.
Fontos, hogy az olaj elég forró legyen, különben a khushuur megszívja magát olajjal. Ugyanakkor ne legyen túl forró, mert akkor a tészta megég, a hús pedig nem sül át.
Süsd a khushuur darabokat aranybarnára mindkét oldalukon, körülbelül 2-3 perc alatt.
Ne tegyél túl sok khushuurt egyszerre a serpenyőbe, mert lehűti az olajat. Ha az olaj hőmérséklete csökken, a khushuur több olajat szív magába.
A megsült khushuurokat helyezd papírtörlőre, hogy a felesleges olajat felszívja, majd melegen tálald, akár tejföllel vagy fokhagymás mártogatóssal.
Azonnal tálald, amíg ropogós. A tejföl vagy fokhagymás mártogatós remekül kiegészíti az ízét.
To provide the best experiences, we and our partners use technologies like cookies to store and/or access device information. Consenting to these technologies will allow us and our partners to process personal data such as browsing behavior or unique IDs on this site and show (non-) personalized ads. Not consenting or withdrawing consent, may adversely affect certain features and functions.
Click below to consent to the above or make granular choices. Your choices will be applied to this site only. You can change your settings at any time, including withdrawing your consent, by using the toggles on the Cookie Policy, or by clicking on the manage consent button at the bottom of the screen.