KifƑzdĂ©s gofri csokolĂĄdéöntettel Ă©s tejszĂ­nhabbal

KifƑzdĂ©s Gofri

A kifƑzdĂ©s gofri egy igazi klasszikus Ă©dessĂ©g, amelyet gyakran hagyomĂĄnyos Ă©ttermekben Ă©s kifƑzdĂ©kben Ă©lvezhetĂŒnk. A belga eredetƱ gofri hagyomĂĄnyosan ropogĂłs kĂŒlsƑvel Ă©s puha belsƑvel kĂ©szĂŒl, amelyet Ă­nycsiklandĂł feltĂ©tekkel, pĂ©ldĂĄul csokolĂĄdéöntettel, tejszĂ­nhabbal Ă©s mĂ©zzel dĂ­szĂ­tenek. Ez a recept tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs, ha otthon szeretnĂ©d elkĂ©szĂ­teni ezt a nĂ©pszerƱ klasszikus Ă©dessĂ©get!

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 15 perc
Teljes 25 perc
720 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 250 g Liszt
⭕ 250 ml Tej
⭕ 2 db Tojás
⭕ 40 g Kristálycukor
⭕ 10 g Vaníliás cukor
⭕ 10 g SĂŒtƑpor
⭕ 1 csipet Só
⭕ 50 g Olvasztott vaj
⭕ 30 g MĂ©z
⭕ 100 g Friss eper
⭕ 100 ml Tejszínhab
⭕ 50 ml CsokolĂĄdéöntet

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    TejTej

    Elkészítési Lépések

    1

    A lisztet, a sĂŒtƑport, a cukrot, a vanĂ­liĂĄs cukrot Ă©s a sĂłt egy nagy tĂĄlban összekeverjĂŒk.

    A szĂĄraz hozzĂĄvalĂłk összekeverĂ©se biztosĂ­tja, hogy a sĂŒtƑpor egyenletesen oszlik el, Ă­gy a gofri szĂ©p magas lesz.

    2

    A tojĂĄsokat egy mĂĄsik tĂĄlban enyhĂ©n felverjĂŒk, majd hozzĂĄadjuk a tejet Ă©s az olvasztott vajat. JĂłl elkeverjĂŒk.

    A tojåsokat nem kell habbå verni, csak lazån összekeverni a többi nedves hozzåvalóval.

    3

    A nedves hozzĂĄvalĂłkat fokozatosan a szĂĄraz hozzĂĄvalĂłkhoz öntjĂŒk, miközben folyamatosan keverjĂŒk. Fontos, hogy ne keverjĂŒk tĂșl a tĂ©sztĂĄt, hogy a gofri könnyƱ Ă©s levegƑs maradjon.

    A tésztåt csak addig keverd, amíg a szåraz hozzåvalók éppen hogy nedvesek lesznek. Pår csomó maradhat benne, az nem baj.

    4

    A gofrisĂŒtƑt elƑmelegĂ­tjĂŒk, majd egy kevĂ©s olajjal vagy vajjal megkenjĂŒk, hogy a gofri ne ragadjon le.

    A gofrisĂŒtƑt alaposan melegĂ­tsd elƑ, mielƑtt elkezdenĂ©d sĂŒtni a gofrikat. A megfelelƑ hƑmĂ©rsĂ©klet kulcsfontossĂĄgĂș a ropogĂłs kĂŒlsƑhöz.

    5

    Egy merƑkanĂĄllal a tĂ©sztĂĄbĂłl annyit öntĂŒnk a sĂŒtƑbe, hogy az egyenletesen elterĂŒljön, majd 3-5 percig sĂŒtjĂŒk, amĂ­g aranybarnĂĄra pirul.

    A sĂŒtĂ©si idƑ a gofrisĂŒtƑ tĂ­pusĂĄtĂłl fĂŒgg. Figyeld a gofrikat, Ă©s vedd ki Ƒket, amikor szĂ©p aranybarnĂĄk.

    6

    A kĂ©sz gofrikat rĂĄcsra tesszĂŒk hƱlni, hogy kĂ­vĂŒl ropogĂłs, belĂŒl pedig puha maradjon.

    A gofrikat ne tedd egymĂĄsra, mert megpuhulnak. A rĂĄcson hagyva a gƑz tĂĄvozik, Ă©s a gofri ropogĂłs marad.

    7

    A gofrikat csokolĂĄdéöntettel, tejszĂ­nhabbal, friss eperrel Ă©s egy kevĂ©s mĂ©zzel dĂ­szĂ­tjĂŒk, hogy klasszikus kifƑzdĂ©s gofri hangulatot kapjanak.

    A dĂ­szĂ­tĂ©snĂ©l engedd szabadjĂĄra a fantĂĄziĂĄdat! HasznĂĄlj kĂŒlönbözƑ önteteket, gyĂŒmölcsöket, magvakat, vagy akĂĄr fagylaltot is.