Kimchi Jjigae, koreai kimchi pörkölt gazdag ízekkel és tofuval

Kimchi Jjigae (Kimchis Pörkölt)

A kimchi jjigae, vagyis a kimchis pörkölt, a koreai konyha egyik legnépszerűbb és ínycsiklandó étke. A pörkölt savanykás ízét a kimchi adja, míg a hús és a tofu gazdagítja a textúrát. A kimchi jjigae gyakran alapként szolgál a koreai étkezéseknél, és gyorsan elkészíthető, mivel a fő összetevők már fermentálódnak. A fűszeres pörkölt ideális téli étel, mivel felmelegíti a testet és ínycsiklandó módon egyesíti a koreai ízeket.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 30 perc
Teljes 45 perc
400 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
300 g Kimchi
200 g Pork belly
200 g Tofu
1 db Onion
4 clove Garlic
2 cm Ginger
2 ek. Korean red pepper flakes (gochugaru)
2 ek. Soy sauce
1 ek. Sesame oil
1 l Water
2 db Spring onions

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ

    Elkészítési Lépések

    1

    Cut the pork belly into bite-sized pieces and slice the tofu into cubes. Chop the onion and garlic, and grate the ginger.

    The pork belly can be substituted with beef or chicken if preferred.

    2

    Heat sesame oil in a large pot over medium heat. Add the pork belly and cook until lightly browned.

    Make sure the pork belly is well-browned to release its flavors.

    3

    Add the onion, garlic, and ginger to the pot and sauté for 2-3 minutes until fragrant.

    Stir often to prevent burning the garlic and ginger.

    4

    Add the kimchi to the pot and cook for 5-7 minutes, stirring occasionally to combine.

    Cooking the kimchi will enhance its flavor and depth.

    5

    Add the gochugaru (Korean red pepper flakes), soy sauce, and water to the pot. Stir well and bring to a boil.

    Adjust the amount of gochugaru based on your desired spice level.

    6

    Reduce the heat and let the stew simmer for 15-20 minutes.

    Simmering the stew will allow the flavors to meld together.

    7

    Add the tofu to the pot and continue to simmer for an additional 5 minutes.

    Be gentle with the tofu to avoid breaking it into smaller pieces.

    8

    Taste and adjust seasoning if necessary. Garnish with chopped spring onions and serve hot.

    Kimchi jjigae is best served with a bowl of steamed rice.