Kimchi mandu, frissen tálalva szezámmaggal és korianderrel

Kimchi mandu - kimchis töltött táska

A Kimchi Mandu egy tradicionális koreai étel, amely a fűszeres kimchi és a darált hús tökéletes kombinációját kínálja. A mandu-t már évszázadok óta készítik Koreában, és különféle változatai léteznek. A kimchi, a fermentált káposzta, különleges ízt ad a tölteléknek, miközben a tészta kívül ropogós, belül pedig puha marad. Ez a fogás tökéletes előételként vagy könnyű főételként is tálalható.

Előkészület 20 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 45 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
150 g Kimchi
200 g Darálthús (sertés vagy marha)
1 db Tojás
20 db Tészta lapok (mandu lapok)
2 gerezd Fokhagyma
1 db Hagyma
2 szál Zöldhagyma
1 tk. Szezámmag
1 ek. Szójaszósz
1 ek. Szezámolaj
1 tk.
0.5 tk. Bors

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A kimchit apróra vágd, hogy könnyen lehessen a táskába tölteni. A fokhagymát és a hagymát is vágd fel apróra.

    A kimchi fűszeres íze miatt ügyelj, hogy ne vágd túl apróra, így az ízek jobban érvényesülnek.

    2

    Egy serpenyőben hevítsd fel a szezámolajat, majd pirítsd meg benne a hagymát és fokhagymát 2-3 percig, amíg illatosak nem lesznek.

    A szezámolaj gazdag ízt ad a tölteléknek, és segít kiemelni a fűszereket.

    3

    Add hozzá a darált húst a serpenyőbe, és pirítsd meg, amíg teljesen átsül. Sózd, borsozd, majd adj hozzá szójaszószt és a vágott kimchit. Keverd össze, és főzd még 5 percig, hogy az ízek összeérjenek.

    A szójaszósz kiemeli a hús ízét és egy sós, gazdag alapot ad a tölteléknek.

    4

    Amikor a töltelék elkészült, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Keverd bele az apróra vágott zöldhagymát, és egy egész tojást.

    A tojás segít összetartani a tölteléket, de ne adj hozzá túl sokat, hogy ne legyen túl folyós.

    5

    A mandu tésztalapok közepére helyezz egy kis mennyiségű tölteléket, majd hajtsd félbe és jól zárd le a széleket, hogy ne szivárogjon ki a töltelék a sütés során.

    A tészta szélét egy kevés vízzel is le tudod kenni, hogy jobban összetapadjon.

    6

    Egy serpenyőben hevítsd fel egy kevés szezámolajat, majd süsd a táskákat mindkét oldalukon 3-4 percig, amíg aranybarnára nem pirulnak.

    A mandu táskák ne legyenek túl zsúfoltak a serpenyőben, hogy egyenletesen süljenek.

    7

    Tálald melegen, szórd meg szezámmaggal és egy kis friss korianderrel.

    A szezámmag és koriander frissessége tovább fokozza a táska ízét.