Kimchi ramen tálalva tofuval és fermentált káposztával

Kimchi Ramen (fermentált káposztás, koreai stílus)

A kimchi ramen a koreai és japán konyha találkozásából született modern fogás, amely a fermentált káposzta és a klasszikus ramen gazdag alapjait ötvözi. A gochujang csípőssége, a kimchi savassága és a tofu lágysága harmonikus egységet alkot. Ahogy a gochujangos alaplé felforr, és a kimchi aromája elkezd terjedni, a konyhát átjárja a koreai utcai kifőzdék hangulata. Tipp: Ha szeretnél extra textúrát, pirítsd meg előzőleg a tofu kockákat enyhén serpenyőben, így kívül ropogós, belül szaftos marad. Ez a ramen ideális választás hideg napokra, amikor valami fűszeresre, laktatóra és különlegesre vágyunk – egy tál, amely felmelegíti a testet és a lelket is.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 35 perc
690 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
200 g Ramen tészta
800 ml Zöldségalaplé
150 g Kimchi (fermentált káposzta)
20 ml Szójaszósz
15 g Gochujang (koreai csípős szójapaszta)
2 gerezd Fokhagyma
10 g Friss gyömbér
100 g Tofu (kemény)
80 g Shiitake gomba
30 g Zöldhagyma
10 ml Szezámolaj
1 db Nori lap

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    Készítsd elő az alapanyagokat: szeleteld fel a shiitake gombát, a tofut kockázd fel, aprítsd fel a zöldhagymát, reszeld le a gyömbért, és zúzd össze a fokhagymát. A kimchit is vágd finomabb darabokra, ha túl hosszúak a szálak.

    A pontos előkészítés felgyorsítja a főzést és biztosítja, hogy minden alapanyag egyenletesen süljön/főjön meg.

    2

    Egy közepes lábasban melegítsd fel a zöldségalaplevet közepes lángon. Amikor elkezd gyöngyözni, add hozzá a szójaszószt, a gochujangot, gyömbért és fokhagymát. Alaposan keverd el, amíg a paszta teljesen feloldódik.

    Ha nincs zöldségalapleved, használhatsz vizet is, de ebben az esetben adj hozzá egy kis zöldségleveskockát vagy pár csepp szójaszószt az íz fokozásához.

    3

    Add hozzá a shiitake gombát és főzd 5 percig. Ezután tedd bele a kimchit és a tofu kockákat, majd főzd további 3-4 percig, hogy átvegyék az ízeket. Tipp: A kimchit ne főzd túl sokáig, mert elveszti friss, savanykás karakterét.

    A gomba főzési ideje függ a méretétől és vastagságától. Ellenőrizd, hogy megpuhult-e, mielőtt hozzáadnád a kimchit és a tofut.

    4

    Közben főzd meg a ramen tésztát egy külön edényben a csomagolás szerint. Ha kész, szűrd le, és öblítsd le hideg vízzel. Keverd át kevés szezámolajjal, hogy ne tapadjon össze.

    A tésztát ne főzd túl, mert könnyen széteshet a levesben. Kövesd a csomagoláson található utasításokat, és kóstold meg, hogy al dente legyen.

    5

    Oszd el a ramen tésztát mély tálakba, és merd rá a forró, kimchis, gombás, tofus alaplevet.

    A tálakat előmelegítheted, hogy a leves tovább maradjon meleg.

    6

    Díszítsd a tálakat friss zöldhagymával, egy fél nori lappal, és locsold meg kevés szezámolajjal. Tipp: A nori lapot csak tálalás előtt helyezd rá, hogy ropogós maradjon.

    Kísérletezhetsz más feltétekkel is, például főtt tojással, babcsírával vagy pácolt bambuszrüggyel.