Kimchi Tteokbokki, koreai rizstorta kimchivel és fűszeres szósszal

Kimchi Tteokbokki (Kimchis Rizstorta)

A kimchi tteokbokki, vagyis a koreai rizstorta kimchivel, egy ínycsiklandó koreai étel, amely a rizstorta és a fűszeres kimchi keverékével készül. A tteokbokki étel alapját a rizstorta adja, amely rendkívül rágós és ízletes. A kimchi tteokbokki a koreai konyha egyik legnépszerűbb és legízletesebb étele, melyet gyorsan elkészíthetünk. A fűszeres szósszal és kimchivel gazdagított étel igazi élvezet, amely tökéletes a hideg hónapokban.

Előkészület 15 perc
Elkészítés 25 perc
Teljes 40 perc
350 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 2
300 g Rice cakes (tteok)
200 g Kimchi
2 ek. Korean red pepper paste (gochujang)
1 ek. Soy sauce
1 ek. Sugar
1 ek. Sesame oil
3 clove Garlic
2 cm Ginger
2 db Spring onions
1 l Water

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    Soak the rice cakes in warm water for 30 minutes, then drain well.

    Soaking the rice cakes will make them softer and easier to cook.

    2

    Chop the kimchi into small pieces and set it aside.

    You can adjust the amount of kimchi based on how spicy you like your dish.

    3

    In a large pan, heat sesame oil over medium heat. Add the chopped garlic and ginger, and sauté for 1-2 minutes until fragrant.

    Be careful not to burn the garlic as it can become bitter.

    4

    Add the kimchi to the pan and cook for 5 minutes, allowing it to release its juices.

    Cooking the kimchi helps to deepen the flavor and make it more aromatic.

    5

    Stir in the gochujang (Korean red pepper paste), soy sauce, and sugar. Add the water and bring the mixture to a simmer.

    Adjust the level of gochujang based on how spicy you prefer the dish.

    6

    Add the soaked rice cakes to the pan and stir to coat them in the sauce. Simmer for 10-15 minutes until the rice cakes are soft and fully absorbed with the sauce.

    Stir occasionally to prevent the rice cakes from sticking to the pan.

    7

    Garnish with chopped spring onions and serve hot.

    Kimchi Tteokbokki is best served immediately while the rice cakes are soft and chewy.