Kimchi's Galbi sült marhahússzeletek, díszítve zöldhagymával és szezámmaggal

Kimchi\'s Galbi

A galbi, a koreai grillezett marhahús, egy igazán különleges étel, amely a koreai gasztronómia egyik legismertebb fogása. Az étel neve a \'galbi\' kifejezésből származik, ami \'bordát\' jelent koreaiul. A Kimchi\'s Galbi különlegessége a pácban rejlik, amely a friss kimchivel és a szójaszósz gazdag ízvilágával teszi teljessé az ételt. Ez a recept tökéletes választás családi vacsorákhoz vagy egy ínycsiklandó étkezéshez a barátokkal. Az ételt grillen készítjük, hogy megőrizzük a hús természetes szaftosságát, miközben a kimchi és a fűszerek kiemelik az ízét. Ha szereted a koreai ízeket, biztosan imádni fogod ezt a receptet.

Előkészület 30 perc
Elkészítés 10 perc
Teljes 40 perc
1200 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

Hozzávalók

Adagok: 4
1 kg Marhahús (rib-eye steak)
200 g Kimchi
5 gerezd Fokhagyma
20 g Friss gyömbér
60 ml Szójaszósz
2 ek. Barna cukor
2 ek. Szezámolaj
1 ek. Szezámmag
3 szál Zöldhagyma

Bevásárló kosár ikon Bevásárló lista (0)

    Allergén információ
    GluténGlutén
    SzójaSzója

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahúst szeleteld kb. 2 cm vastag darabokra. A szeleteknek egyforma méretűeknek kell lenniük, hogy egyenletesen süljenek. Tedd félre.

    Ha gyorsabb eredményt szeretnél, használd fagyasztott húsdarabokat, mivel így könnyebb lesz szeletelni.

    2

    A kimchit vágd fel kisebb darabokra. A fokhagymát és a friss gyömbért reszeld le. Készíts elő egy tálat, amibe az összes hozzávalót be fogod keverni.

    Ha szereted a csípősebb ízeket, adj hozzá extra kimchit a pácba!

    3

    Egy nagy tálban keverd össze a szójaszószt, a barna cukrot, a szezámolajat, a felvágott fokhagymát, reszelt gyömbért és a felaprított kimchit. Alaposan keverd össze, hogy a cukor feloldódjon és egy homogén pácot kapj.

    A szójaszósz és a szezámolaj mély umami ízt ad a húsnak, és a kimchi savanykás, csípős ízével igazán különlegessé teszi.

    4

    Tedd a húsdarabokat a pácba, és hagyd pácolódni legalább 30 percig, de még jobb, ha 1 órán keresztül pihen. A pác segíti a hús ízének gazdagodását.

    Ha több időd van, pácolhatod akár egy egész éjszakán keresztül a hűtőben, így még ízesebb lesz.

    5

    A pihentetés után egy grillserpenyőt vagy grillt melegíts elő közepes hőmérsékletre. Süsd meg a húsdarabokat 3-4 percig mindkét oldalon, amíg szépen megpirulnak és a belseje enyhén rózsaszín marad.

    Ne süsd túl a húst, hogy ne száradjon ki! Az ideális a medium-rare állapot.

    6

    Miután a hús megsült, tálald egy tányérra, és szórj rá friss zöldhagymát és szezámmagot. Tálald mellé rizst vagy friss zöldségeket.

    A zöldhagyma frissessége és a szezámmag ropogós textúrája tökéletesen illik az ételhez.