Kimchivel gazdagított Yukgaejang tålalva egy tålban, gazdag fƱszeres ízekkel

Kimchivel gazdagĂ­tott Yukgaejang

A Yukgaejang egy tradicionĂĄlis koreai Ă©tel, amelyet eredetileg marhahĂșsbĂłl kĂ©szĂ­tenek, Ă©s a legjobb, ha gazdag, fƱszeres Ă­zekkel rendelkezik. A kimchi hozzĂĄadĂĄsa a Bolognai stĂ­lusĂș levesekhez ad egy egyedĂŒlĂĄllĂł Ă­zt Ă©s frissessĂ©get. A kimchivel gazdagĂ­tott Yukgaejang a koreai konyha nĂ©pszerƱ levesĂ©nek modern vĂĄltozata, amely könnyen kĂ©szĂ­thetƑ, Ă©s tökĂ©letes vĂĄlasztĂĄs a hƱvösebb hĂłnapokra. Az Ă©tel az egyik kedvenc leves KoreĂĄban, amelyet gyakran tĂĄlalnak fƑételkĂ©nt vagy Ă©tkezĂ©s kiegĂ©szĂ­tƑjekĂ©nt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 15 perc
Elkészítés 45 perc
Teljes 1 Ăłra
600 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 300 g MarhahĂșs (pl. lapocka)
⭕ 150 g Kimchi
⭕ 2 szĂĄl Zöldhagyma
⭕ 5 gerezd Fokhagyma
⭕ 2 ek. Ginger-garlic paste (gyömbĂ©r-fokhagyma paszta)
⭕ 2 ek. Szójaszósz
⭕ 1 tk. Tamarind paszta
⭕ 2 db Piros chili
⭕ 1 db PĂłrĂ©hagyma
⭕ 1 l Víz
⭕ 1 ek. Szezámolaj
⭕ 1 tk. Só
⭕ 0.5 tk. Frissen Ƒrölt bors

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgd csĂ­kokra, Ă©s tedd fĂ©lre. A marhahĂșs lehet friss vagy maradĂ©k hĂșs is.

    A hĂșsnak nem szĂŒksĂ©ges tĂșl aprĂłra vĂĄgva lenni, hiszen a levesben jĂłl megpuhul Ă©s felveszi a fƱszereket.

    2

    Egy nagy edĂ©nyben hevĂ­tsd fel a szezĂĄmolajat, majd add hozzĂĄ a marhahĂșst, Ă©s pirĂ­tsd meg minden oldalĂĄt. EzutĂĄn vedd le a tƱzrƑl Ă©s tedd fĂ©lre.

    A marhahĂșs pirĂ­tĂĄsa segĂ­t gazdagĂ­tani a leves Ă­zĂ©t, Ă©s mĂ©lyebb aromĂĄt ad.

    3

    Egy mĂĄsik serpenyƑben pirĂ­tsd meg a fokhagymĂĄt Ă©s a gyömbĂ©r-fokhagyma pasztĂĄt 2-3 percig, amĂ­g az illatok felszabadulnak.

    A gyömbĂ©r-fokhagyma paszta kulcsfontossĂĄgĂș, mivel intenzĂ­v Ă­zt ad a levesnek, ne hagyd ki!

    4

    Add hozzĂĄ a kimchit a serpenyƑbe, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5 percig, hogy az Ă­zek összeĂ©rjenek.

    A kimchi erƑs Ă©s pikĂĄns Ă­ze adja az Ă©telnek a karakterĂ©t, ne hagyd ki belƑle!

    5

    EzutĂĄn öntsd hozzĂĄ a vizet, a szĂłjaszĂłszt, a tamarind pasztĂĄt, sĂłt, borsot, Ă©s keverd jĂłl össze. Hozd felforrni, majd fƑzd lassĂș tƱzön 15-20 percig.

    A tamarind paszta friss, savanykĂĄs Ă­zt ad, amit a szĂłjaszĂłsz sĂłs Ă­ze egyensĂșlyoz.

    6

    HozzĂĄadhatod a zöldhagymĂĄt Ă©s a pĂłrĂ©hagymĂĄt, Ă©s fƑzd tovĂĄbbi 5 percig.

    A hagymåk gyorsan megpuhulnak és frissítik a leves ízét.

    7

    Miutån a leves teljesen összeértek, tålald frissen a kimchivel gazdagított Yukgaejangot forrón.

    A levelet tĂĄlalĂĄs elƑtt prĂłbĂĄld meg kĂłstolni, hogy szĂŒksĂ©ges-e mĂ©g sĂłzni vagy fƱszerezni.