Kimchivel töltött sundae, szezåmmaggal és korianderrel tålalva

Kimchivel töltött sundae

A Kimchivel töltött sundae egy koreai Ă©tel, amely a hagyomĂĄnyos sĂŒlt kimchi Ă©s hĂșs keverĂ©kĂ©t ötvözi a sĂŒlt rizzsel. Az Ă©tel kĂŒlönleges Ă­zei az umami Ă©s fƱszeressĂ©g egyedĂŒlĂĄllĂł keverĂ©kĂ©t adjĂĄk, Ă©s friss korianderrel Ă©s chili szeletekkel dĂ­szĂ­tve igazĂĄn Ă©tvĂĄgygerjesztƑ. Ez az Ă©tel remek vĂĄlasztĂĄs azok szĂĄmĂĄra, akik szeretik a gazdag Ă­zeket Ă©s a koreai konyhĂĄt.

ElƑkĂ©szĂŒlet 10 perc
Elkészítés 20 perc
Teljes 30 perc
450 Kcal
Facebook
Twitter
LinkedIn

HozzĂĄvalĂłk

Adagok: 4
⭕ 200 g Kimchi
⭕ 300 g MarhahĂșs
⭕ 150 g FƑtt rizs
⭕ 2 tk. Szezámmag
⭕ 1 csokor Friss koriander
⭕ 1 gerezd Fokhagyma
⭕ 1 ek. Olívaolaj
⭕ 1 db Lime
⭕ 0.5 tk. Friss fekete bors
⭕ 1 db Friss chili

BevĂĄsĂĄrlĂł kosĂĄr ikon BevĂĄsĂĄrlĂł lista (0)

    Allergén informåció
    GluténGlutén
    SzĂłjaSzĂłja

    Elkészítési Lépések

    1

    A marhahĂșst vĂĄgjuk aprĂłra, majd egy serpenyƑben pirĂ­tsuk meg olĂ­vaolajjal, amĂ­g szĂ©pen meg nem barna.

    A marhahĂșst Ă©rdemes a közepes lĂĄngon pirĂ­tani, hogy egyenletesen ĂĄtsĂŒljön Ă©s ne legyen tĂșl szĂĄraz.

    2

    A fokhagymĂĄt finomra aprĂ­tjuk, majd hozzĂĄadjuk a pirĂ­tott hĂșshoz, Ă©s egyĂŒtt pirĂ­tjuk tovĂĄbbi 1-2 percig.

    A fokhagyma gyorsan pirul, Ă­gy ne hagyjuk tĂșl sokĂĄig a serpenyƑben, hogy ne Ă©gjen meg.

    3

    A kimchit aprĂłra vĂĄgjuk, majd adjuk hozzĂĄ a hĂșshoz, Ă©s keverjĂŒk össze.

    A kimchi kĂŒlönleges savanyĂș Ă©s fƱszeres Ă­zt ad a hĂșsnak, Ă­gy ne habozzunk bƑsĂ©gesen adagolni.

    4

    A lime levét facsarjuk rå, és szórjunk bele friss fekete borsot.

    A lime frissĂ­tƑ Ă­zt ad a fƱszeres hĂșshoz, Ă©s kiemeli annak gazdag aromĂĄjĂĄt.

    5

    A kĂ©sz keverĂ©ket tĂĄlalĂĄs elƑtt hagyjuk egy kicsit hƱlni, hogy a hĂșs Ă©s kimchi Ă­zei összeĂ©rjenek.

    Ha gyorsĂ­tani szeretnĂ©nk, egy kicsit pihentethetjĂŒk a hĂșst a hƱtƑben.

    6

    A sĂŒlt kimchivel töltött sundae elkĂ©szĂ­tĂ©sĂ©hez egy tĂĄlba rĂ©tegezzĂŒk a rizst, majd a hĂșsos kimchi keverĂ©ket rakjuk a tetejĂ©re.

    A rizs jĂł alapot ad, hogy a fƱszeres hĂșs Ă©s kimchi Ă­ze jĂłl Ă©rvĂ©nyesĂŒljön.

    7

    A friss koriandert vĂĄgjuk finomra, Ă©s szĂłrjuk a tetejĂ©re, majd szezĂĄmmaggal Ă©s friss chili szeletekkel dĂ­szĂ­tsĂŒk.

    A koriander frissességet ad az ételnek, míg a chili még egy kis plusz fƱszert ad.